Augmenta el nombre de regidores al Baix Llobregat

El percentatge d’alcaldesses a la comarca continua sent el 33,3%

L’Observatori Comarcal, amb el suport del Consell de les Dones del Baix Llobregat, presenta la segona part de l’informe sobre l’accés de les dones a la vida política, que pretén analitzar quina és la distribució segons gènere dels membres electes als ajuntaments de la comarca i al Consell Comarcal del Baix Llobregat. La primera part de l’informe es va presentar el passat mes de juliol, i analitzava la composició de les candidatures a les eleccions locals.

Nou consistori SB

Captura de pantalla 2019 10 03 a las 19.13.36

D’aquest informe es desprèn que dels 538 representants locals escollits en les darreres eleccions municipals 2019 del Baix Llobregat, 250 són dones. Aquesta xifra, per primera vegada, supera el 40% mínim exigit per la llei d’igualtat dones i homes del 2007 en la configuració de llistes. Si s’observa l’evolució de la constitució dels plenaris municipals, la presència de regidores creix de manera progressiva.

Captura de pantalla 2019 10 03 a las 19.13.48

Captura de pantalla 2019 10 03 a las 19.14.26

El percentatge d’alcaldesses a la comarca continua sent el 33,3%, no superant el criteri mínim d’igualtat del 40%, però 10 punts per sobre de la mitjana catalana que se situa en el 23%. Pel que fa a les regidores, assenyalar que s’arriba enguany al 46,5%, percentatge 4 punts per sobre de la mitjana catalana, que està en el 42%.

Redacció / Fotos: Aj. Castelldefels-Aj. Sant Boi

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

El càlcul del salari de referència, com en les edicions anteriors, s'ha efectuat per a tres àmbits territorials

El salari de referència metropolità és de 1.516 euros mensuals

Les despeses relacionades amb l'habitatge (lloguer o hipoteca i factures) s'enduen el 45% del pressupost de necessitats bàsiques, mentre que el 43%…
125

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix