Es constitueix el Consell Metropolità de l’AMB per al mandat 2019-2023

Imprimeix

Ada Colau, alcaldessa de Barcelona el presidirà i està format per 90 consellers i conselleres, repartits per municipis en funció del seu pes demogràfic

Avui s'ha constituït el nou Consell Metropolità de l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) per al mandat 2019-2023, on s'ha procedit a l'elecció de la presidenta, Ada Colau, alcaldessa de Barcelona.

4 consell metro

1 ada colau

Els consellers han votat, un per un, la candidatura proposada aquest matí al Consell d'Alcaldes Metropolitans. Els vots a favor d'Ada Colau corresponen als grups PSC-CP, En Comú Guanyem, ERC-AM, Junts per Catalunya, CAT Torrelles i Ara Decidim Ripollet. En total, han votat a favor de la candidata 76 consellers d'un total de 84 vots. La resta de vots (8) han estat en blanc.

 

Captura de pantalla 2019 07 25 a las 16.21.02

3 consell metropoli

El Consell Metropolità, que està format per 90 consellers i conselleres, és el màxim òrgan de govern de l'AMB. Cada un dels 36 municipis disposa d'un número de consellers en proporció al seu pes demogràfic. Els alcaldes i alcaldesses dels municipis són membres nats del Consell, a més dels regidors i regidores designats pels Ajuntaments, fins a arribar al nombre estipulat per a cada municipi.

Consell d'Alcaldes

Anteriorment a la constitució del Consell Metropolità s'ha celebrat el Consell d'Alcaldes Metropolitans, una sessió en la qual participen els 36 alcaldes metropolitans. Ada Colau ha resultat la candidata proposada, en rebre el suport unànime dels 36 alcaldes i alcaldesses, que representen més de dos terços de la població metropolitana, requisit que ha de complir el/la candidat/a. Dels 36 alcaldes i alcaldesses que han participat en aquesta sessió, 10 són nous i, per tant, entren a formar part, per primer cop,  d'aquest òrgan.

Alcaldes i alcaldesses metropolitans

Captura de pantalla 2019 07 25 a las 16.21.14

Redacció / Fotos: AMB