CCOO homenatja Joan N. García Nieto en el 25è aniversari de la seva mort

Imprimeix

El sindicat ha anunciat que organitzarà un nou acte el 7 d’octubre al local de Cornellà de Llobregat

Una àmplia delegació de CCOO i d'altres persones d'entitats, s'han concentrat a les 10 hores al monòlit que va erigir la ciutat de Cornellà a Joan N. García-Nieto al Parc Rosa Sensat i Vila de Cornellà de Llobregat. Posteriorment, al Centre Borja de Sant Cugat, que és el lloc on descansen les seves despulles han fet una ofrena floral.

Benigno Martínez, amic personal i membre de CCOO va iniciar l'acte lloant la figura de Garcia-Nieto, destacant dues idees del que va suposar per Cornellà i per a la comarca del Baix Llobregat: "la primera és que mai va renunciar a la seva fe cristiana, viscuda en la Companyia de Jesús i en la comunitat de base de Cornellà, sent impulsor amb l'Alfonso Carlos Comín del moviment Cristians pel Socialisme, que volia impulsar un diàleg marxisme-cristianisme que va esdevenir un instrument eficaç per esborrar la frontera que podia haver-hi entre els cristians i els militants obrers en els sindicats i partits de classe. La segona idea cobreix el seu compromís sindical, polític, intel·lectual i d'activista social, posant la seva capacitat d'anàlisi crítica i les seves propostes per un nou futur en clau d'Utopia. Sindicalista unitari i amb orgull de ser de CCOO, compromès políticament en el PSUC i IC, activista compromès a Sant Ildefons, a la Coordinadora contra la Marginació, al costat dels més exclosos i vulnerables de l'escala social. A la seva última etapa aquesta dedicació va ser una veritable obsessió."

acte 01

Després ha pres la paraula Gonçal Èvole, que en nom de l'Associació per la Memòria Històrica Antifranquista i Democràtica del Baix Llobregat, ha expressat el que va significar per a ell la figura i el llegat vigent del jesuïta compromès. Va cloure l'acte Saida Ehliluch, secretària de Socioeconomia i Aliances Socials de CCOO Baix Llobregat-Alt Penedès-Anoia-Garraf, que ha afirmat: "reivindiquem un llegat per a nosaltres fonamental perquè combina l'honestedat d'un compromís amb les causes unitàries, amb els més febles, amb les classes treballadores i amb les CCOO. Gràcies a persones com Joan N. García-Nieto que van lluitar, valorem els drets que tenim i continuem situant-nos en el costat dels drets, les llibertats i en la lluita per la igualtat i la utopia."

Nou reconeixement

També ha destacat que el sindicat, juntament amb el partit amb què va militar García-Nieto, el PSUC-ICV, organitzaran un acte el proper 7 d'octubre, dia mundial del treball digne al local de CCOO a Cornellà, que comptarà amb la presència de persones destacades de la comarca que exposaran el perfil polític, sindical, de docent i investigador, d'intel·lectual compromès, d'activista social i també es projectarà un vídeo per l'ocasió que resumeix la seva trajectòria multidisciplinar i personalitat polièdrica.


Redacció / Fotos: CCOO