CCOO homenatja Joan N. García Nieto en el 25è aniversari de la seva mort

El sindicat ha anunciat que organitzarà un nou acte el 7 d’octubre al local de Cornellà de Llobregat

Una àmplia delegació de CCOO i d'altres persones d'entitats, s'han concentrat a les 10 hores al monòlit que va erigir la ciutat de Cornellà a Joan N. García-Nieto al Parc Rosa Sensat i Vila de Cornellà de Llobregat. Posteriorment, al Centre Borja de Sant Cugat, que és el lloc on descansen les seves despulles han fet una ofrena floral.

Benigno Martínez, amic personal i membre de CCOO va iniciar l'acte lloant la figura de Garcia-Nieto, destacant dues idees del que va suposar per Cornellà i per a la comarca del Baix Llobregat: "la primera és que mai va renunciar a la seva fe cristiana, viscuda en la Companyia de Jesús i en la comunitat de base de Cornellà, sent impulsor amb l'Alfonso Carlos Comín del moviment Cristians pel Socialisme, que volia impulsar un diàleg marxisme-cristianisme que va esdevenir un instrument eficaç per esborrar la frontera que podia haver-hi entre els cristians i els militants obrers en els sindicats i partits de classe. La segona idea cobreix el seu compromís sindical, polític, intel·lectual i d'activista social, posant la seva capacitat d'anàlisi crítica i les seves propostes per un nou futur en clau d'Utopia. Sindicalista unitari i amb orgull de ser de CCOO, compromès políticament en el PSUC i IC, activista compromès a Sant Ildefons, a la Coordinadora contra la Marginació, al costat dels més exclosos i vulnerables de l'escala social. A la seva última etapa aquesta dedicació va ser una veritable obsessió."

acte 01

Després ha pres la paraula Gonçal Èvole, que en nom de l'Associació per la Memòria Històrica Antifranquista i Democràtica del Baix Llobregat, ha expressat el que va significar per a ell la figura i el llegat vigent del jesuïta compromès. Va cloure l'acte Saida Ehliluch, secretària de Socioeconomia i Aliances Socials de CCOO Baix Llobregat-Alt Penedès-Anoia-Garraf, que ha afirmat: "reivindiquem un llegat per a nosaltres fonamental perquè combina l'honestedat d'un compromís amb les causes unitàries, amb els més febles, amb les classes treballadores i amb les CCOO. Gràcies a persones com Joan N. García-Nieto que van lluitar, valorem els drets que tenim i continuem situant-nos en el costat dels drets, les llibertats i en la lluita per la igualtat i la utopia."

Nou reconeixement

També ha destacat que el sindicat, juntament amb el partit amb què va militar García-Nieto, el PSUC-ICV, organitzaran un acte el proper 7 d'octubre, dia mundial del treball digne al local de CCOO a Cornellà, que comptarà amb la presència de persones destacades de la comarca que exposaran el perfil polític, sindical, de docent i investigador, d'intel·lectual compromès, d'activista social i també es projectarà un vídeo per l'ocasió que resumeix la seva trajectòria multidisciplinar i personalitat polièdrica.


Redacció / Fotos: CCOO
 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

El càlcul del salari de referència, com en les edicions anteriors, s'ha efectuat per a tres àmbits territorials

El salari de referència metropolità és de 1.516 euros mensuals

Les despeses relacionades amb l'habitatge (lloguer o hipoteca i factures) s'enduen el 45% del pressupost de necessitats bàsiques, mentre que el 43%…
168

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix