Núria Marín, nova presidenta de la Diputació de Barcelona

Imprimeix

La batllessa de l’Hospitalet de Llobregat ha jurat el càrrec assegurant ser conscient de la importància de l'ens supramunicipal i amb la voluntat de complir l’Estatut de Catalunya

L'alcaldessa de l'Hospitalet de Llobregat, Núria Marín, ha estat elegida avui dijous com a nova presidenta de la Diputació de Barcelona. Marín ha estat escollida en segona votació amb el suport de 23 diputats gràcies als vots del PSC i Junts per Catalunya. ERC, que havia ofert a JxCat la presidència de la Diputació, ha presentat Dionís Guiteras com a candidat, que ha aconseguit 17 vots, sumant el suport de la diputada de Tot per Terrassa. La batllessa de l’Hospitalet de Llobregat ha jurat el càrrec assegurant ser conscient de la importància de la Diputació de Barcelona i amb la voluntat de complir l’estatut de Catalunya. Celestino Corbacho, que presidia la mesa d’edat i la va precedir en la batllia, li ha penjat el medalló de presidenta.

D MMAQpWkAE HjL

50db5576 6045 4db6 9ce3 3278aaea50e2

“Els ajuntament han estat cabdals en la construcció d’aquest país, i sempre a l’alçada de les esperances que la ciutadania ha dipositat en ells. No tots els que formem part d’aquest plenari pensem el mateix, però sí parlem el mateix llenguatge, el del municipalisme. Som alcaldes i alcaldesses, regidors i regidores que representem a una societat plural. En aquest mandat que avui iniciem, la Diputació de Barcelona ha de seguir exercint el seu paper d’institució municipalista, oferint un marc estable de suport a les nostres ciutats, viles i pobles. El suport als ajuntaments ha de ser un objectiu col·lectiu i desmarcat de la confrontació política i partidista. El millor servei que podem fer tots al nostre país és evitar que allò que ens separa ens impedeixi treballar plegats en allò que ens uneix. Aquesta és la meva convicció”, ha explicat Marín en la seva intervenció.

D MaINdX4AEwOtr

A més ha afegit que “els períodes de democràcia d'aquest país han trobat sempre el compromís d'aquesta institució, la Diputació, des del president Enric Prat de la Riba, iniciador de la Mancomunitat, fins a l’actualitat. La Diputació municipalista és la que em crec i la que em comprometo a presidir i enfortir encara més.”

 El perfil

Regidora de l'Hospitalet des del 1995, va començar la seva trajectòria política com a responsable de l'Àrea d'Hisenda i de la Regidoria de Collblanc-la Torrassa (1995-1999). Fins al 2007, va ser primera tinenta d'alcalde i responsable de l'Àrea d'Economia i Hisenda, fins que va assumir l'Àrea de Planificació, Coordinació i Economia, a més de continuar sent primera tinent d'alcalde.

D MdChhXUAAznyF

Núria Marín és vicepresidenta de l'Àrea Metropolitana de Barcelona, membre de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP), de la Federació de Municipis de Catalunya (FMC), presideix la Xarxa Espanyola de Ciutats Intel·ligents (RECI) i és vicepresidenta de l'assemblea per a l'Agenda Urbana de Catalunya.

A més, també és la primera secretària de la Federació del Partit dels Socialistes de Catalunya de l'Hospitalet, adjunta a la Primera Secretaria del PSC, membre del Consell Nacional del partit, en el qual milita des de 1981, i secretària de Cohesió i Integració de l'Executiva del PSOE. Anteriorment, havia militat en les Joventuts Socialistes de Catalunya.

Redacció / Fotos: Diputació de Barcelona