El Papiol, amb les factures als proveïdors pagades

Imprimeix

L’alcalde del Papiol, Albert Vilà, ha explicat que “per nosaltres, com a Ajuntament, ha estat important poder demostrar que no som un administració morosa. Els ajuntaments, com a administració més propera a la ciutadania, hem de ser exemplars"

“Per tant, que no tinguem cap deute en aquesta llista que ens ha reclamat el govern central és una molt bona notícia per al Papiol. Hem de continuar així: tant en èpoques de vaques grasses com d’ajustaments, invertint en el que és necessari i gastant només allò que després puguem pagar”, ha afegit Vilà.

Aquesta mesura forma part d’un pla que vol conèixer la situació de les empreses que tenen dificultats per seguir endavant fruit de la morositat de les administracions públiques.

L’acord del Consell de Ministres que va activar la petició del Govern central als municipis, el passat mes de febrer, activarà després un pla per fer efectius aquests pagaments.

Els ajuntaments que tinguin deutes estan obligats a presentar abans del 31 de març un pla d’ajust que els permeti afrontar aquests reintegraments.

Uns 5.000 ajuntaments han presentat al ministeri d'Hisenda un total d'1.931.976 factures pendents de pagar a proveïdors, per valor de 9.584 milions d'euros.

Redacció | Foto: Arxiu