Castelldefels va gastar 7 milions que no tenia, segons una auditoria

Imprimeix

L'Ajuntament de Castelldefels es va gastar el 2007 set milions d'euros dels que no disposava, segons els resultats d'una auditoria encarregada per l'actual alcalde, Manuel Reyes (PP).

La quantitat correspon a una permuta de terrenys amb una empresa municipal (Castelldefels Projeccions) que l'Ajuntament no va ingressar, segons ha informat el PP de Castelldefels a través d'un comunicat.

Davant d’aquestes acusacions, el PSC, líder del govern fins a les passades municipals, nega "qualsevol irregularitat i il·legalitat", exigeix ​​veure l'auditoria i no descarta emprendre accions legals.

L'actual equip de govern municipal, liderat per PP i completat per CiU i els independents d’ AVVIC, assegura que aquests set milions d'euros es van incloure en la comptabilitat de l'Ajuntament després de la permuta d'un solar taxat en 14 milions d'euros amb Castelldefels Projeccions que no va arribar a materialitzar; és a dir, es van reconèixer uns ingressos que no estaven confirmats.

Segons explica el PP, a canvi d'aquesta quantitat econòmica, l'empresa municipal s'encarregaria de la construcció de la nova comissaria de la Policia Local i d'una nau per a la brigada municipal, i lliuraria a l'Ajuntament set milions d'euros que obtindria per la venda dels habitatges que també edificaria en els terrenys cedits. "Però a dia d'avui ni s'ha construït l'edifici de la brigada ni els habitatges i, per tant, Castelldefels Projeccions encara no ha pagat els set milions que ha, però, l'Ajuntament sí va escometre una sèrie d'obres el 2007, any d'eleccions municipals, que van ser executades i pagades sense haver cobrat els ingressos previstos per a sufragar-les", critiquen els populars, que conclouen que ara s'imposa "donar de baixa aquest dret de cobrament”, atès que "no és previsible que aquest ingrés s'obtingui mai", un extrem que "podria provocar un romanent de tresoreria negatiu amb les conseqüències legals que es poguessin generar".

 PSC nega qualsevol irregularitat i il·legalitat Els socialistes de Castelldefels van desmentir les acusacions mitjançant un comunicat en què van recordar que l'acord de permuta va ser aprovat pel ple sense cap vot en contra: "No havia d'haver tanta imprudència comptable si CiU, que se suma al carro de les acusacions quan el 2007 era al govern municipal, va votar a favor i el PP es va abstenir ", han indicat. H. Marín | Foto: Arxiu