Francesc Baltasar és distingit amb la Medalla de la Ciutat

Imprimeix

El primer alcalde de la democràcia a Sant Feliu de Llobregat va rebre el reconeixement ahir a la Sala Ibèria en un acte on també es va commemorar el 40è aniversari dels ajuntaments democràtics

La Sala Ibèria de Sant Feliu de Llobregat, celebrat ahir dijous, es va distingir Francesc Baltasar amb la Medalla de la Ciutat, el primer alcalde electe de la ciutat en la recuperada democràcia de 1979.  El guardó, reconeixement que premia els ciutadans i ciutadanes de Sant Feliu que contribueixen al progrés moral o material del municipi o al seu prestigi, li va ser lliurat en el marc d'un acte públic.

32c24ec3 0a3a 42d0 a595 0d3da130fe63

En la cerimònia, conduïda pel periodista santfeliuenc Joan Salvat, també es va commemorar el 40è aniversari dels ajuntaments democràtics, i va comptar amb la participació de personalitats rellevants del món de la comunicació, la cultura i la política com els també periodistes Francesc Escribano i Jordi Juan, la historiadora Carme Sanmartí, o l'exdiputada al Congrés, Carme Solsona.

3031771

Novena distinció

Francesc Baltasar és el novè santfeliuenc distingit amb la Medalla de la Ciutat. L'Ajuntament de Sant Feliu ha atorgat fins ara aquest guardó a nou ciutadans i ciutadanes: Pere Dot (1971), Llorenç Sans (1989), Joana Raspall (1993), Josep Pons (1997), Josep Gaspà (2005), Joaquim Hernández (2006), Juan Carlos Navarro (2011) i Agustí Vilar (2014).

La trajectòria

Amb la concessió de la Medalla de la Ciutat es va voler reconèixer la bona feina i la constància de Francesc Baltasar en la consolidació del Sant Feliu actual, inclosa la seva lluita incansable per la consecució del soterrament de la via fèrria. En paraules de Baltasar, "l'alcaldia té una cosa molt dura, i és que és un servei permanent, 365 dies l'any i 24 hores. Però també té una cosa impagable, que és la possibilitat de resoldre un problema després de planificar-lo, fer un projecte, pressupostar-lo, executar-lo i inaugurar-lo. Això no existeix en cap altre àmbit de l'administració."

De formació periodista, Baltasar va ingressar al clandestí Partit Socialista Unificat de Catalunya (PSUC) el 1970, partit del que va ser secretari general a la comarca del Baix Llobregat entre 1974 i 1979. Paral·lelament va treballar de periodista al Grupo Mundo fins al 1979 quan, amb tan sols 29 anys, va ser escollit alcalde de Sant Feliu de Llobregat en les primeres eleccions municipals després de la dictadura franquista, fins que va deixar l'alcaldia l'any 2000.

D8SGDeXW4AEYROa baltasar

Amb l'entrada d'Iniciativa per Catalunya Verds al primer Govern tripartit de la Generalitat, Baltasar va ser designat secretari general del departament de Relacions Institucionals i Participació que va dirigir Joan Saura. El 20 d'abril de 2006 el president de la Generalitat Pasqual Maragall va nomenar Francesc Baltasar com a Conseller de Medi Ambient i Habitatge.

Redacció / Fotos: Aj. Sant Feliu-Arxiu