El Baix Llobregat reclama mig milió per a beques de menjador escolar

Imprimeix

Balsera ha reclamat mig milió extra a la consellera d’Ensenyament, Irene Rigau, durant una reunió celebrada aquest matí a la seu del Departament. Però la consellera s’ha negat, argumentant falta de diners, segons han informat fonts del Consell Comarcal.

Al Baix Llobregat han estat presentades aquest curs 8.743 sol·licituds per tenir accés a una beca de menjador, però 1.891 d'aquestes famílies s'han quedat sense ajuda.

Així, la xifra de total de famílies que han obtingut finançament per l’esmorzar dels seus fills és de 6.852, el que es tradueix en 3,2 milions d’euros.

"Línia vermella"

Després de la reunió amb Rigau, Balsera ha lamentat que el Baix Llobregat sigui la comarca amb la renda familiar més baixa de Catalunya i que la única solució a la problemàtica sigui que els Ajuntaments o les mateixes famílies es facin càrrec de les factures del menjador.

Balsera ha afirmat que “no podem aceptar els arguments” de la Generalitat, perquè, segons ha afegit, “estem davant una línia vermella que no podem traspassar, la crisi afecta a moltes famílies que han de tenir garanties de tenir aquestes ajudes”.

Redacció | Foto: Arxiu