Tamara Carrasco: "Seguiré lluitant per l'absolució completa"

L’activista viladecanenca, acompanyada del seu advocat Benet Salellas, va dir ser conscient d’haver estat “un cap de turc”

L'activista viladecanenca, Tamara Carrasco, va qualificar ahir dijous de "bona notícia" l'aixecament del seu confinament ordenat pel jutjat d'instrucció número 24 de Barcelona després de més d'un any, però també ha recordat que encara li queda "un llarg camí" per aconseguir l'absolució completa, segons informa l’ACN.

Carrasco, acompanyada del seu advocat Benet Salellas, va manifestar que "un suposat estat de dret" no pot vulnerar drets bàsics com la llibertat d'expressió i manifestació o la dissidència política i que seguirà lluitant per defensar-los "perquè són els de tots, pensin o no com jo". Després d'un any i dos mesos sense sortir de Viladecans, Carrasco va dir que ara necessita "recuperar la seva vida i el temps perdut i viatjar amb les persones que estima" i "agafar forces per afrontar el procés judicial que té per endavant". Per últim, va pregar que es respectin els seus tempos i la seva intimitat.

D71Mik5WkAAneWE

Durant una roda de premsa celebrada en un bar del centre de Viladecans i acompanyada d'amics, entre ells la mare d'Adrià Carrasco, l'activista del CDR de Viladecans fugit a Bèlgica, Carrasco va deixar clar que tot i celebrar l'aixecament del confinament no vol acceptar aquest fet "com un mal menor" perquè la seva detenció mai s'hauria d'haver produït. L'activista van dir ser conscient d'haver estat "un cap de turc" per eliminar la dissidència política al carrer en el marc del procés, però tot i el patiment acumulat durant l'any que no ha pogut sortir de Viladecans ha destacat que està decidida a seguir lluitant per defensar els seus drets i aconseguir l'absolució total. "Volien espantar-me perquè estigués callada i han aconseguit tot el contrari", va apuntar.

b6d4076c dec1 4de6 986b aeb6bd9def86 h

Sobre el futur del cas, l'advocat de Tamara Carrasco va explicar que ara caldrà veure si el jutge que el porta decideix arxivar-lo o fer una mínima investigació. En cas d'acabar en judici, Salellas va destacar que s'haurà de moure en els termes del delicte d'incitació a la comissió de desordres públics, introduït a la reforma del codi penal del 2015.

Redacció / Fotos: Arxiu-Particular

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

El càlcul del salari de referència, com en les edicions anteriors, s'ha efectuat per a tres àmbits territorials

El salari de referència metropolità és de 1.516 euros mensuals

Les despeses relacionades amb l'habitatge (lloguer o hipoteca i factures) s'enduen el 45% del pressupost de necessitats bàsiques, mentre que el 43%…
140

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix