Empat entre PSC i ERC a la Diputació de Barcelona

Imprimeix

Socialistes i republicans obtenen un total de 16 diputats, seguits per Junts amb 7

A la demarcació de Barcelona, la composició política del Ple de la Diputació queda de la següent manera: PSC-CP obté 16 diputats, ERC-AM, 16; Junts, 7; ECG (En Comú Guanyem), 5 ; Cs, 4; PP 2, i TxT (Tot per Terrassa), 1.

Al partit judicial de Barcelona, PSC, ERC i ECG obtenen 4 diputats; mentre que Junts, PP i C's en sumen 2. Al de l'Hospitalet de Llobregat ha guanyat el PSC amb 3 diputats, mentre que ECG, C's i ERC en sumen 1. Al partit judicial de Sabadell, el PSC obté 2 diputats, mentre que ERC i C's en sumen 1. D'altra banda a Terrassa, els quatre diputats se'ls reparteixen el PSC, JUNTS, ERC i TxT. Granollers i Sant Feliu de Llobregat tindran 2 diputats del PSC i 1 d'ERC.

ple alta Foto 15 7 15 14 30 47

A Mataró, ERC obté 2 diputats i el PSC 1. A Manresa, a Arenys de Mar i a Vic es reparteixen els diputats Junts i ERC. Pel que fa als partits judicials amb diputats únics, ERC obté els de Berga i Igualada; Junts el de Vilafranca del Penedès i el PSC el de Vilanova i la Geltrú.

Composició

La Diputació de Barcelona té 51 diputats. Aquests, obligatòriament, són també regidors o alcaldes perquè és a través de les eleccions municipals com es determina quins dels electes de cada municipi ocupen un lloc de diputat. Aquest sistema d'elecció es coneix amb el nom d'elecció indirecta, perquè els ciutadans no trien directament els diputats, sinó a través dels comicis municipals.

La distribució dels diputats es fa per partits judicials de forma proporcional al nombre de residents. La demarcació de Barcelona es divideix en 14 partits judicials, a partir dels quals s'escullen el total de 51 diputats. El partit judicial amb més diputats és el de Barcelona (18), seguit de l'Hospitalet de Llobregat (6), Sabadell (4), Terrassa (4), Granollers (3), Mataró (3), Sant Feliu de Llobregat (3), Manresa (2), Arenys de Mar (2),  Vic (2), Berga (1), Igualada (1), Vilafranca del Penedès (1) i Vilanova i la Geltrú (1).

Redacció / Fotos: Diputació de Barcelona