L'Ajuntament de Viladecans accepta el castellà de forma oficial

Imprimeix

La portaveu municipal de Cs a Viladecans, Carolina Torres, lamenta que el govern de PSC i ICV hagi "mostrat reticències" al fet que el català ja no s'utilitzi de forma exclusiva

La portaveu municipal de Ciutadans a l'Ajuntament de Viladecans, Carolina Torres, s'ha felicitat perquè a partir d'ara "es reglamenta l'ús indistint del castellà i el català" dins del normal funcionament del consistori baixllobregatí, després que el plenari municipal hagi aprovat una modificació del Reglament Orgànic Municipal (ROM) proposta per la formació taronja. No obstant això, Torres ha lamentat que, fins a l'últim moment, els dos partits que integren el govern municipal ( PSC i ICV) "hagin mostrat reticències" al fet que el català deixi de tractar-se "de forma exclusiva"com venia succeint amb l'anterior ROM, i ha criticat que totes dues formacions "hagin continuat insistint a considerar el català com a única llengua vehicular de l'administració a Viladecans quan la realitat de la ciutat és molt diferent."

carol

La portaveu municipal de Cs, ha defensat que "Viladecans és una ciutat bilingüe i l'administració ha de ser un fidel reflex d'aquesta realitat que ens enriqueix. S'han de respectar els drets lingüístics tant dels catalano-parlants com dels castellano-parlants, perquè totes dues llengües són oficials". Carolina Torres ha incidit que, amb l'antiga reglamentació municipal "s'estaven vulnerant els drets" de les persones que normalment s'expressen en llengua castellana. 

A més, la portaveu local de Ciutadans ha aplaudit que el nou ROM s'hagi aprovat gràcies al diàleg i als acords aconseguits entre tots els partits polítics amb representació en el ple de Viladecans. "Des de Ciutadans, una vegada més, hem posat en valor allò que ens uneix per sobre de qualsevol diferència per a afavorir el consens", ha subratllat Torres.

Redacció / Fotos: Arxiu