Ciutadans-Cornellà exigeix a l'Ajuntament que no discrimini per la llengua

Imprimeix

El portaveu de Cs Daniel Martínez, considera que el consistori "dona l'esquena als ciutadans castellanoparlants, que són una gran majoria"

Garantir el bilingüisme a l'administració municipal, centra la proposta de moció presentada per Ciutadans de Cornellà de Llobregat per al seu debat en el pròxim Ple Municipal. "Resulta irònic pensar que a Cornellà, on la gran majoria dels seus veïns tenen el castellà com a llengua habitual, l'Ajuntament s'oblidi d'ells, perquè utilitza exclusivament el català, llevat que es tracti de pagaments, en aquest cas és previngut i utilitza ambdós "explica Daniel Martínez, portaveu de Cs-Cornellà.

La Constitució en l'article 3, l'Estatut de Catalunya en el 6, a més de diferents sentències evacuades pels tribunals de justícia, recullen el dret a l'ús del català i el castellà a Catalunya, sense que les administracions puguin establir cap preferència per elles, sent els ciutadans els que triïn lliurement l'idioma en el qual van a relacionar-se amb l'Administració.

780 0008 5330164 77e04c88639161d6b2cae8dc53d422f4

Martínez lamenta que "el consistori municipal regit pel PSC, recolzant-se tan sols en el Reglament d'Usos de la Llengua Catalana, hagi decidit fer just el contrari, contravenint així normes jurídiques de rang superior". I és que les publicacions oficials de l'Ajuntament, la retolació municipal, la reglamentació, les ordenances o fins i tot les actes de sessions plenàries, es realitzen exclusivament en català, "¿i el castellà on queda?" Es pregunta el regidor taronja.

Amb aquesta moció, Cs insta el consistori baixllobregatí a modificar l'esmentat Reglament perquè s'ajusti a dret, i mentrestant, sol·licita que els documents administratius emanats d'aquell, així com les comunicacions, activitats, retolacions i senyalitzacions, a més de pàgines web i perfils en xarxes socials que en depenen, es redactin com a mínim en les dues llengües cooficials.

"La moció pretén acabar amb la marginació del castellà a les institucions de Cornellà. A Ciutadans ens agrada sumar, i afegir el castellà al català, suposa complir amb la legalitat vigent i el sentit comú per viure d'acord a la realitat social de la ciutat. Ja n'hi ha prou d'utilitzar la llengua com un instrument polític excloent", sentència Martínez.

Redacció / Fotos: Cs-Arxiu