Cs denuncia que Gavà és el municipi del Baix amb més ocupació destruïda

Imprimeix

El portaveu Miguel Ángel Ibáñez denuncia també que el govern local retarda permisos d'obra de nous negocis

"Gavà és el municipi del Baix Llobregat que més ocupació va destruir en l'últim trimestre de 2018, segons dades del Fòrum d'Empresaris del Baix Llobregat". Així ho ha afirmat el portaveu de Ciutadans (Cs) a l'Ajuntament de Gavà, Miguel Ángel Ibáñez, en la segona conferència del cicle de 'Xerrades Ciutadanes 2019' que la formació taronja ha iniciat en aquest municipi. Ibáñez ha remarcat que "és un contrasentit que, en lloc de facilitar l'arribada de noves oportunitats professionals, el govern socialista hagi arribat a retardar fins a 9 mesos un simple permís d'obra, dedicant 1 solo tècnic a aquesta labor en tot l'Ajuntament.”

D2Ay8UXWkAAcvtj

El portaveu municipal ha exposat que "no cal esperar que una empresa es vagi per a intentar retenir-la. Companyies com a Desigual o Bticino ja s'han anat de Gavà". I ha posat en valor la "política útil" que està impulsant Ciutadans, amb un lema clar dirigit a tots els empresaris "En què podem ajudar-lo?", com a mostra de la voluntat de Cs d'atreure noves oportunitats de negoci i d'ocupació per a Gavà.

Segona trobada

La segona trobada ciutadana s'ha centrat en la sanitat i l'economia com a base de la qualitat de vida a Gavà, i ha comptat amb la participació dels diputats de Ciutadans al Parlament de Catalunya, Martín Barra i José María Cano. Barra ha destacat que, en l'àmbit de la salut, "Catalunya està sofrint més de la meitat dels 6 mil milions d'euros de retallades en sanitat del total de Comunitats Autònomes". Ha rebel·lat que "en la zona de Barcelona sud hi ha 1.224 persones amb 146 dies de llista d'espera per una pròtesi de genoll i 379 persones que hauran d'esperar 60 dies per a una mamografia". I ha afegit que "a Catalunya es gasta un 28% del pressupost en sanitat, mentre que en la resta d'Espanya la mitjana està al voltant del 33%". Aquest fet demostra que "la sanitat no és una prioritat per al govern independentista", ha apuntat.

zzOsXYop

Per part seva, en matèria de promoció econòmica, Cano ha exposat que "són necessàries tres reformes en profunditat: la del contracte únic per a afavorir l'ocupabilitat dels joves; la del capital humà, per a adaptar-lo a la formació necessària de la quarta revolució industrial; i la regeneració institucional" i, ha afegit que "a Gavà, l'alcaldessa ha tingut 4 anys per a promocionar l'economia i no ho ha fet fins ara. Aquest és l'exemple més clar que Gavà necessita un canvi."

Així mateix, Ibáñez, també ha recordat les principals actuacions reclamades per Cs en matèria de sanitat i economia són, "la reobertura del CAP de Gavà Mar, la recuperació de les urgències nocturnes i més personal de l'Ajuntament dedicat a llicències d'obres i permisos d'obertura de nous negocis."

Redacció / Fotos: Cs Gavà-TV Gavà