CCOO exigeix un salari mínim de conveni de 14.000 euros

Imprimeix

El sindicat, que ha celebrat l’assemblea a Cornellà de Llobregat, també aposta per revertir la reforma laboral a través del diàleg social que està “bloquejant la CEOE”

Aquest matí s’ha organitzat l’assemblea de CCOO del Baix Llobregat, amb un gran èxit de participació, als locals del sindicat a Cornellà de Llobregat. Durant l’acte han intervingut diferents dirigents sindicals del territori (Mònica Alarcón i Josep M. Romero), la secretària d’acció sindical de CCOO de Catalunya, Cristina Torre i el seu secretari general, Javier Pacheco.

Assemblea Comarcal al Baix Llobregat 13.02.2019

Entre els missatges força que s’ha situat estan la campanya per traslladar als convenis col·lectius els 14.000€ de salari mínim de conveni o l’aposta per revertir la reforma laboral a través del diàleg social que està bloquejant la CEOE. Entre les mesures que falta per concretar estan: la creació del subsidi majors 52 anys; la integració del sistema de prestacions i SMI; ultra activitat als convenis; prevalença dels convenis sectorials; modificació de l’article 42 de l’Estatut dels Treballadors sobre subcontractació; criteris d’inaplicació i modificació de les condicions de treball; acreditació horària; formació professional per l’ocupació o la lluita contra el frau a la contractació.

DzRraWoWsAIfQzL

També s’han exigit l’aprovació d’una agenda social com a prioritat, l’aprovació de pressupostos socials o l’impuls de les mobilitzacions amb la mirada posada en la vaga de dues hores per torn pel 8 de març que proposa el moviment sindical.

CCOO també ha informat que enceta el període àlgid d’eleccions sindicals on es renovaran la gran majoria de representants a les empreses, on CCOO parteix amb un avantatge notable i esperen revalidar novament aquesta condició de primer sindicat de la comarca.

Redacció / Fotos: CCOO Baix Llobregat