El Ple de Castelldefels aprova una moció per a una “campanya neta”

Imprimeix

Tots els grups polítics locals amb representació a l'Ajuntament, menys el PPC, van aprovar una sèrie de mesures per a les properes eleccions municipals i contra les notícies falses

El Ple municipal de Castelldefels va aprovar una moció que demanava una campanya neta i sense notícies falses per a les properes eleccions municipals, pocs dies després que el PP de Manuel Reyes fos acusat de manipular la Wikipedia de la candidata de Movem Castelldefels i coordinadora dels comuns, Candela López. Els grups municipals que van aprovar la moció -PSC-CP, Movem-E, Cs, Castelldefels sí Pot, ERC-AM i CiU- van acordar els següents punts:

  1. Els grups polítics del consistori es comprometen a assumir les responsabilitats polítiques que correspongui en cas que contribueixin a la propagació de notícies falses, perfils falsos o a la difamació, així com rumors, falsedats, mentides i “bulos” difosos en mitjans de comunicació.
  2. Pel bé de tots i totes, pel bé de Castelldefels, ens comprometem a fer una crida a tothom a jugar net també a les xarxes socials. Demanar als gestors i administradors de mitjans de comunicació locals i dels grups de debat a les xarxes tenir cura de la veracitat i pluralitat dels seus continguts.
  3. Per respecte a la ciutadania basarem el debat polític dels propers mesos a contraposar idees polítiques i els nostres projectes per la ciutat. Ens comprometem a no fer servir la mentida, la difamació, els perfils falsos o les fake news, com a estratègia per confrontar idees o posicionaments polítics.
  4. Ens comprometem a denunciar qualsevol fake new i no donar-li cap recorregut, també com a mostra de respecte als veïns i veïnes de Castelldefels.
  5. Comunicar a totes les entitats de Castelldefels el contingut d’aquesta moció i a tota la ciutadania, a través de tots els mitjans de comunicació disponibles, aquests acords.

 

Redacció / Foto: Aj Castelldefels