El Ple de Castelldefels aprova una moció per a una “campanya neta”

Tots els grups polítics locals amb representació a l'Ajuntament, menys el PPC, van aprovar una sèrie de mesures per a les properes eleccions municipals i contra les notícies falses

El Ple municipal de Castelldefels va aprovar una moció que demanava una campanya neta i sense notícies falses per a les properes eleccions municipals, pocs dies després que el PP de Manuel Reyes fos acusat de manipular la Wikipedia de la candidata de Movem Castelldefels i coordinadora dels comuns, Candela López. Els grups municipals que van aprovar la moció -PSC-CP, Movem-E, Cs, Castelldefels sí Pot, ERC-AM i CiU- van acordar els següents punts:

  1. Els grups polítics del consistori es comprometen a assumir les responsabilitats polítiques que correspongui en cas que contribueixin a la propagació de notícies falses, perfils falsos o a la difamació, així com rumors, falsedats, mentides i “bulos” difosos en mitjans de comunicació.
  2. Pel bé de tots i totes, pel bé de Castelldefels, ens comprometem a fer una crida a tothom a jugar net també a les xarxes socials. Demanar als gestors i administradors de mitjans de comunicació locals i dels grups de debat a les xarxes tenir cura de la veracitat i pluralitat dels seus continguts.
  3. Per respecte a la ciutadania basarem el debat polític dels propers mesos a contraposar idees polítiques i els nostres projectes per la ciutat. Ens comprometem a no fer servir la mentida, la difamació, els perfils falsos o les fake news, com a estratègia per confrontar idees o posicionaments polítics.
  4. Ens comprometem a denunciar qualsevol fake new i no donar-li cap recorregut, també com a mostra de respecte als veïns i veïnes de Castelldefels.
  5. Comunicar a totes les entitats de Castelldefels el contingut d’aquesta moció i a tota la ciutadania, a través de tots els mitjans de comunicació disponibles, aquests acords.

 

Redacció / Foto: Aj Castelldefels

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
114

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix