Movem Castelldefels acusa el PP de manipular la Viquipèdia

Candela López denuncia que l'equip de Manuel Reyes va modificar la seva biografia per "intoxicar" el debat polític

Segons Movem Castelldefels, el PP- Castelldefels, encapçalat per Manuel Reyes, ha manipulat la Viquipèdia per afavorir el seu candidat i menysprear la seva contrincant Candela López, líder de la confluència d'esquerres Movem Castelldefels. Des d'aquesta setmana, un nou canvi al perfil de Reyes indica que el líder del PP a la Diputació de Barcelona és "famós per la seva impecable gestió" i una persona "propera i amable", mentre que a la biografia de López s'assegura que és "coneguda per una mala gestió" i per la seva "poca experiència."

wikipedia candela reyes

Aquest canvis, segons Movem Castelldefels, els va portar a terme un membre de l'equip de comunicació del PP de Castelldefels, tal com es pot veure als registres d'edició de la Viquipèdia. Reyes va admetre divendres la manipulació i va prometre que "subsanaria immediatament" la manipulació i obriria un expedient disciplinari al seu responsable de premsa. Malgrat el seu compromís, encara no ha esmenat la seva biografia -al tancament de la notícia- i ha sigut la mateixa Viquipèdia la que ha hagut de treure les calúmnies al perfil de la candidata de Movem.

II Jornada participativa Movem 8

Per a López, "aquest no és cap fet aïllat, sinó una mostra més de l'estratègia comunicativa del PP a la ciutat, que es basa en mentides, vídeos anònims per escampar fake news i perfils falsos a les xarxes socials per atacar l'esquerra". Durant la campanya electoral del 2015, el PP de Manuel Reyes va activar tota la seva maquinària per revalidar l'alcaldia, fet que no va aconseguir. "Creaven vídeos anònims inventant-se que volíem tancar les guinguetes de la platja i els publicaven a Facebook. Després vam descobrir que aquells vídeos que corrien per la xarxa sense autor els havia creat una membre del PP", recorda López.

D’altra banda, Movem Castelldefels també afirma que Reyes va mentir en prime time, quan va assegurar a Salvados que als nens catalans se'ls "força" a parlar en català al pati de l'escola. Una falsedat per la qual el Ple de Castelldefels, a instàncies de López, el va reprovar. "Nosaltres parlarem durant aquesta campanya dels temes que realment interessen a la ciutadania. De com continuar millorant la neteja dels nostres carrers o de la manera de garantir lloguers assequibles a la ciutat. Esperem no haver de destinar temps i energia a desmentir cada manipulació del senyor Reyes, perquè no és això el que la ciutadania espera de nosaltres", conclou López.

Redacció / Fotos: Arxiu-Aj. Castelldefels

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
95

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix