Gabriel Rufián insta ERC a sortir a guanyar als municipis

La candidata a l’alcaldia de Viladecans dels republicans Bàrbara Lligadas posa en valor la reforma de l’Hospital i el futur institut-escola com a compromisos del partit amb la ciutat 

El portaveu adjunt del grup republicà al Congrés dels Diputats, Gabriel Rufián, va instar ERC a sortir a guanyar als municipis aquest 26 de maig en un acte celebrat a Viladecans amb notable èxit d’assistència. Davant prop de 300 veïns i acompanyat per l’alcaldable Bàrbara Lligadas, Rufián va assegurar que “nosaltres no tenim televisions, ràdios ni periodistes a sou, només tenim la gent, les places i els carrers on s’està guanyant aquest país centímetre a centímetre, dia a dia, elecció rere elecció. No hem d’acceptar el marc mental de la derrota i dels retrets entre nosaltres perquè estem comprant el marc mental a l’adversari. Sortim a guanyar també als municipis!.

DwvrgTsX0AAY34D

El diputat va afegir que hem de ser més i interpel·lar al catalanisme socialista, bona gent, veïns, familiars, amics que voten a un partit com el PSC i que tenen tanta vergonya com nosaltres de Josep Borrell o tanta ràbia com nosaltres de veure Iceta fent-se selfies amb l’Albiol en manifestacions de Societat Civil Catalana. Forma part de la nostra responsabilitat interpel·lar aquesta gent perquè sinó li estem regalant al Frente Nacional Naranja, agradi més o agradi menys, i això o ho fa ERC o no es farà.”.

Rufián també es va fer seves unes paraules de Joan Tardà: “la gent no menja pàtria, ni banderes. Per molts de nosaltres la pàtria real és la gent, els precaris, la gent desnonada, els estudiants, les pensionistes que no arriben a final de mes, la gent que agafa Rodalies cada dia, les assassinades i maltractades a casa seva, la gent que porta 80 anys esperant dignificar la memòria de 120.000 persones en cunetes. Aquesta és la nostra pàtria”. I va afegir, “nos da igual la bandera que tengas en el balcón, si eres antifascista eres de los nuestros.”.

vista general

Situació a Viladecans

Per la seva banda, la portaveu del grup municipal a l’Ajuntament de Viladecans Bàrbara Lligadas va assegurar quea ERC estem cansats que ens diguin que només governem pensant en els independentistes, això és absolutament fals, perquè nosaltres tenim en compte els drets fonamentals, com la salut. Per això tindrem per fi l’ampliació de l’Hospital de Viladecans. Va haver d’arribar un conseller d’ERC, l’Antoni Comín actualment a l’exili, per dir prou a un hospital amb quatre persones per habitació.”

En el mateix sentit, va recordar el compromís del conseller d’Educació, Josep Bargalló, amb la construcció d’un nou institut-escola a la ciutat: aquí a Viladecans des de l’Ajuntament s’ha jugat molt amb el model educatiu, amb la planificació del mapa educatiu per especular amb la creació de nous barris i això ho saben molt bé la gent de l’Escola Mediterrània. Han passat anys i anys reclamant un futur i, finalment, ha estat un conseller republicà el que s’hi ha compromès.”

Lligadas també va explicar la campanya #FemBarri i #FemCiutat que estan promovent els republicans per conèixer les necessitats dels veïns i consolidar el model de ciutat d’ERC per Viladecans que es basa a arreglar allò que ja tenim i en no continuar creixent indefinidament, en no basar la nostra economia en les grans corporacions sinó en aquell petit comerciant que cada dia li costa aixecar la persiana.

La portaveu d’ERC també va reclamar als socis de govern (PSC+ICV) actuacions durant els quatre anys del mandat municipal ja que, com va dir, no ens podem permetre que ara a cinc mesos de les municipals tinguem tots els carrers aixecats de Viladecans quan, a més a més, hi ha carrers que estaven pressupostats de fa tres anys i han esperat a últim moment per fer les obres.

Redacció / Fotos: ERC-Viladecans

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix