Denuncien la passivitat administrativa del Govern de Gavà

Imprimeix

El grup municipal d’ERC l'acusa d’incomplir sistemàticament els terminis per respondre preguntes escrites i peticions de documentació dels grups polítics del consistori, així com la tardança de permisos d’obres i llicències d’activitats

El grup municipal d'ERC-Gavà va denunciar al Ple Municipal de desembre l'incompliment sistemàtic per part del govern local (PSC i Demòcrates per Catalunya) de la normativa municipal en referència als terminis per respondre preguntes escrites i peticions de documentació dels grups polítics del consistori.

Segons els republicans, el reglament orgànic de l'Ajuntament (ROM) obliga l'equip de govern a complir amb aquesta norma de transparència i control en un màxim de 30 dies, però ja fa anys que la vulnera, fins al punt d'haver-se convertit en un defecte estructural de l'administració gavanenca. Com a exemple, en el moment de presentar la proposta al Ple per solucionar aquest problema, ERC tenia acumulades 25 respostes pendents fora del termini legal, la més antiga registrada l'any 2016.

Permisos d’obres i llicències

D’altra banda, ERC-Gavà considera una constant les queixes de promotors immobiliaris i comerciants que veuen com els permisos d'obres i les llicències d'activitats tarden mesos en concretar-se, a diferència del que esdevé en ciutats veïnes, posant en perill la viabilitat de negocis i dificultant l'activitat econòmica a la ciutat. Uns fets que evidencien el col·lapse que pateix la gestió administrativa de l'Ajuntament i que Esquerra ja va demanar solucionar amb una proposta presentada al Ple de maig del 2017.

ju gava comer

La resposta del govern al prec de desembre fou, segons els republicans, que “els serveis tècnics municipals no donen sempre l'abast”. ERC considera del tot insuficient davant la prioritat d'oferir des de les administracions la màxima transparència possible i facilitar als ciutadans la tramitació d'activitats econòmiques.

Redacció / Fotos: Aj. Gavà-Arxiu