Podem demana des de Cornellà diàleg i acords entre Torra i Sánchez

Imprimeix

La formació política va organitzar un acte amb la participació del portaveu al Senat, Ramón Espinar

La formació política Podem va organitzar ahir diumenge a l’Orfeó Catalònia de Cornellà de Llobregat un acte municipalista del partit. El portaveu de Podem al Senat, Ramón Espinar, va demanar als presidents de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra, i del govern espanyol, Pedro Sánchez, què estan disposats “a posar sobre la taula per desencallar la situació” entre Catalunya i l’Estat. Espinar es va mostrar content que es pugui produir una trobada entre els dos executius aprofitant el consell de ministres del 21 de desembre perquè “hi ha una necessitat de diàleg”. Però el secretari general del partit a la Comunitat de Madrid va subratllar que el diàleg és “només un mètode per arribar a un punt” i va dir que “calen acords” polítics de futur sobre l’encaix de Catalunya. “Per a nosaltres està clar: volem un futur junts, però creiem que Catalunya és una nació i ha de poder decidir”, va afirmar.

podemos cornella 1

Espinar considera que el diàleg pel diàleg és una “pantalla passada” i va demanar “avançar en posicions polítiques substantives”. Podem va reclamar, en concret, “acords” per fer que “Catalunya sigui reconeguda com a nació però que Espanya no es trenqui”. D’altra banda, Espinar va evitar pronunciar-se sobre les mobilitzacions que es preparen amb vista al consell de ministres del 21 de desembre i, en canvi, va celebrar haver “escoltat” del republicà Joan Tardà que “no hi ha cap problema perquè el govern espanyol es reuneixi a Barcelona.”

La dreta i el 155

A més, el portaveu de Podem al Senat va lamentar “la cursa de la dreta espanyola per dir la barbaritat més grossa” en relació a Catalunya i a una nova aplicació de l’article 155. “Al senyor Casado, al senyor Rivera i a alguns 'barons' del PSOE els demano que deixin alguna cosa per a Vox, que no els estan deixant espai polític”, va ironitzar Espinar.  Sobre el 155, el portaveu va reiterar la posició del partit: “Està fora de l’agenda, no hi ha cap raó perquè això succeeixi.”

Reconeixement

D’altra banda, SG Podem Cornellà va rendir un emotiu homenatge a Inocencia, de 84 anys, que va ser de les primeres inscrites a Podemos.

DuizMi2XgAU7YAH

Redacció / Fotos: Podemos