El PDeCAT explica a Viladecans el vot contrari als pressupostos de l’Estat

Imprimeix

La seva vicepresidenta Míriam Nogueras i el senador Josep Lluís Cleries van iniciar al municipi baixllobregatí els Speak Corners que recorreran les ciutats de la regió metropolitana

La vicepresidenta del Partit Demòcrata, Míriam Nogueras, i el portaveu al Senat, Josep Lluís  Cleries, van ser presents ahir al matí al primer dels Speak Corners que recorreran les ciutats de la regió metropolitana per apropar a la ciutadania el perquè del vot contrari als pressupostos del Govern de Sánchez. Des de Viladecans, Nogueras i Cleries van poder resoldre tots els dubtes de les persones que es van apropar per conèixer el posicionament del Partit Demòcrata respecte els Pressupostos Generals de l’Estat.

El PDeCAT ja ha expressat en nombroses ocasions que no donarà suport als comptes pactats entre PSOE i Podemos perquè “l’Estat no respecta els resultats sorgits de les urnes el passat 21 de desembre com va expressar Miriam Nogueras. El portaveu al Senat, Josep Lluís Cleries, va denunciar el dèficit fiscal i l’infrafinançament de Catalunya per part de l’Estat afirmant que de la riquesa creada a Catalunya cada dia 41 milions d’euros se’n van a l’Estat i no tornen” i es va preguntar “és aquesta la redistribució de l’Estat espanyol? Com podem donar suport a uns pressupostos que obliden Catalunya de forma reiterada?.

DtVIH82W0AAki8o

Així mateix, el senador Cleries va recordar que els partits espanyols no han posat cap proposta política sobre la taula per a Catalunya i el govern de Sánchez continua amb l’estratègia de judicialització política que ja aplicava el Partit Popular. I, com va explicar el senador abans que els diners hi la dignitat d’un poble.

A més, el ‘no’ als pressupostos generals també respon al fet que el Govern legítim de Catalunya és a la presó o a l’exili”, acusat de delictes inexistents per part de la Fiscalia de l’Estat (un òrgan que depèn directament del govern espanyol), i que a l’Estat espanyol s’empresonen idees”, com va expressar Nogueras.

Des de Viladecans també la vicepresidenta del Partit Demòcrata va mostrar el seu ple suport a la vaga de fam que han iniciat avui en Jordi Turull i en Jordi Sànchez”. Defensa que és una acció legítima que denuncia l’intent premeditat de bloquejar l’accés a la justícia internacional dels presos polítics. Així mateix, Nogueras es va preguntar “què més ha de passar a l’Estat espanyol perquè el Govern del PSOE, el PP i Ciudadanos segueixin encobrint els dotze magistrats del Tribunal Constitucional?.

Redacció / Fotos: PDeCAT