Els veïns i veïnes de Les Botigues de Sitges voten a favor de la segregació

Imprimeix

La participació ha estat del 23,7% no assolint els objectius de mobilització fixats per govern municipal (35%) per considerar vàlids els resultats

Un total de 440 veïns i veïnes de Les Botigues de Sitges van expressar la seva opinió en el procés participatiu que va començar dilluns i es va tancar ahir dissabte. L’objectiu era saber si la ciutadania optava per la segregació del terme municipal de Sitges i la posterior annexió a Castelldefels.

votacions sitges 2

Els veïns de Les Botigues de Sitges van votar en un 88’18 % (388 vots) pel sí i en un 11’36 % (50 vots) pel no, i 2 vots en blanc. En total la consulta va aconseguir un 23’7% de participació el que signifiquen 440 persones del total de la població major de 16 anys censada a Les Botigues de Sitges (1.858 persones). La jornada no va assolir els objectius de mobilització fixats pel govern municipal (35%) per considerar vàlids els resultats (es van saber a les 20.30 hores després l’obertura de l’urna electrònica que guardava les opinions recollides des que va començar el procés participatiu el passat dilluns).

Davant aquest resultat, la primera tinent d’alcalde, Aurora Carbonell, en nom del Govern Municipal, ha expressat que “el nostre compromís era interpretar el resultat que sorgís com una expressió de la voluntat popular sempre que se superés el percentatge del 35% de participació. Finalment, el resultat ha estat inferior i això ens mou a millorar els mecanismes de participació ciutadana de cara a aconseguir una major implicació de la ciutadania en futures consultes i processos participatius, sigui quina sigui la qüestió que se sotmeti a debat.”

votacions sitges 3

El Govern de Sitges va agrair a totes les persones residents de Les Botigues de Sitges que en els darrers dies han participat en el procés participatiu “la seva implicació en aquesta experiència que buscava sondejar quina era la seva opinió sobre una possible segregació de Sitges i la posterior annexió al municipi de Castelldefels.”

La recollida d’opinions va començar dilluns de forma telemàtica, i divendres i dissabte  s’ha pogut votar presencialment a l’OAC de Les Botigues de Sitges.

Redacció / Fotos: Aj. Sitges