Carrasco tornarà a Catalunya quan es retiri l’ordre de detenció estatal

Imprimeix

El membre dels CDR reclama "l'absolució total", després que l'Audiència Nacional l'hagi deixat d'investigar i es descartin els delictes de terrorisme, sedició o rebel·lió

L’Audiència Nacional ha decidit enviar als jutjats catalans la causa contra els membres dels CDR, la viladecanenca Tamara Carrasco i l’espluguí Adrià Carrasco, per un delicte de desordres públics i ha descartat el delicte de terrorisme. Arran d’un informe de la Guàrdia Civil i a petició de la fiscalia, el magistrat Diego De Egea diu que només se’ls pot atribuir desordres públics i que els CDR no estan considerats per ara grup terrorista. Per això, considera que l’Audiència Nacional no és competent per aquest delicte.

adria carrasco

Adrià Carrasco ha manifestat que “si no hi ha absolució total”, seguirà a l'exili. En declaracions a la premsa des de Brussel·les, l'activista assegura que està "valorant" amb la seva defensa la decisió presa per la justícia espanyola i un hipotètic retorn a l'Estat. Amb tot, ha assegurat que "evidentment" la primera condició per tornar seria que es retirés l'ordre de cerca i captura contra ell vigent a l'Estat espanyol. "Llavors em plantejaria tornar", admet. Per a l'espluguí, que es descarti el delicte de terrorisme és "un pas" però reivindica que el seu objectiu és "l'absolució total". "No hem d'oblidar que són ells els que ens han posat aquí, no ens estan perdonant la vida, tot el contrari, això és el que hauria de ser en un país normal", ha afegit Adrià Carrasco des de la capital belga. L'activista ha precisat que n'ha parlat també amb Tamara Carrasco.

H 3405384 20181008133206532 kW1D U452791003058lAF 1126x636RAC1 Web

D’altra banda, l’advocat de Tamara Carrasco, Benet Salellas, ha explicat que encara no li han notificat a quin jutjat ordinari enviaran la causa. També ha avançat que, un cop sàpiguen quin jutge se’n fa càrrec, presentaran una petició perquè aixequin les mesures cautelars dictades per l’Audiència Nacional que impedeixen a l’activista sortir del municipi de Viladecans.

Redacció / Fotos: Arxiu