Concentració d’un centenar de persones contra un acte de VOX a Sant Boi

Imprimeix

Els Mossos d'Esquadra i la Policia Local van muntar cordons als accessos al casal de Marianao per restringir-ne el pas

Més d'un centenar de persones es van concentrar ahir dissabte a la tarda a Sant Boi de Llobregat per mostrar el rebuig a un acte del partit VOX al casal del barri Marianao i, a la vegada, condemnar les pintades que han aparegut a la façana de l'edifici on viu una militant de la CUP, Laure Vega, amb amenaces com 'España no olvida'. Els Mossos d'Esquadra i la policia local van muntar cordons als accessos a l'equipament per restringir-ne el pas. Els participants en la mobilització -militants de partits polítics i membres d'entitats socials i veïns de Marianao- van participar primer en un dinar popular a la plaça de l'Assemblea de Catalunya, contigua al casal, i després es van concentrar en un dels accessos a l'equipament perquè se sentís el seu rebuig a un acte "feixista i xenòfob". Els organitzadors de la concentració van desconvocar cap a dos quarts de set del vespre, segons informa l’ACN.

Dp9tHfPXgAAVjrT

‘España no olvida. Fuck CDR’ i ‘Feminazi. Tabarnia no olvida’ són els dos missatges dirigits contra la militant de la CUP de Sant Boi, amb el seu nom i cognom, i acompanyats per simbologia feixista que van pintar la nit de dijous a divendres. Una de les amenaces es va pintar a casa d’ella i és la tercera vegada que es troba amb aquest tipus de missatges. Per això diverses formacions polítiques i entitats socials i veïnals van organitzar un dinar popular com a “resposta col·lectiva al feixisme”.

Dp5KXsxX0AAb716

Dp5KXsHX0AAy5Jk

El diputat de la CUP, Vidal Aragonés, va responsabilitzar el PP i Cs del “senyalament que després provoca determinades agressions” com a “efecte de la criminalització permanent que han desenvolupat contra l’esquerra independentista en els darrers mesos”. Per al cupaire, aquesta “criminalització pel fet de ser migrant, humil, independentista o d’esquerres” és una de les raons perquè “aquests grupuscles semblaria ara que tenen més força”. Aragonés va afirmar que les pintades contra Laure Vega busquen “identificar aquell que lluita per una altra societat”. “Moltes vegades diem que ‘Si ens toquen a una, ens toquen a totes’ i avui aquesta resposta és una realitat”, va reblar el diputat de la CUP, mirant les desenes de persones concentrades mostrant lemes com ‘Feixisme, ni a Sant Boi ni enlloc’ o missatges idèntics contra el masclisme, l’homofòbia o el racisme. Vega va lamentar que tot i que ha denunciat les pintades que havia patit anteriorment, restin “impunes.”

Dp9fZa2XQAE9ZqB

Precisament Pere Fernández, de Comunistes de Catalunya, va instar la Fiscalia de delictes d’odi i discriminació a investigar les pintades i va afirmar que “no hi ha excuses” per no fer-ho. Mireia Suero, d’Unitat Contra el Feixisme i el Racisme (UCFR), va mostrar la “condemna absoluta a agressions” d’aquest tipus que “estan creixent amb total impunitat”.

El president de la Fundació Marianao, Xavier Pedrós, es va preguntar com pot ser que “persones que són llavor d’humanitat, pau, tendresa i solidaritat siguin l’objectiu de persones que només l’odi els alimenta el cor” i va apel·lar a l’esperit de les organitzacions veïnals i comunitàries per fer front des dels barris al repte de lluitar contra el “feixisme, al racisme i la xenofòbia”.

Van donar suport a la concentració la CUP, Esquerra Sant Boi, ANC Sant Boi, CDR Sant Boi, Endavant Baix Llobregat, Arran, Comunistes, Unitat Contra el Feixisme i el Racisme i entitats veïnals i socials de la ciutat.

Redacció / Fotos: ANC Sant Boi-CDR Sant Boi