Agredits dos tècnics de so mentre muntaven un acte de l’1-O a Gavà

Imprimeix

El grup municipal d’ERC, que ha donat a conèixer els fets, reclama al govern local i cossos de seguretat que acabin amb “la impunitat amb la qual actuen els ultres de la ciutat” i denuncien altres actes vandàlics

Dos tècnics de so que el passat 30 de setembre estaven preparant un acte de record a l’1-O a Gavà han denunciat que van ser agredits per un grup de cinc persones. Segons ha fet públic en un comunicat el grup municipal d’Esquerra Republicana, els dos tècnics estaven començant el muntatge d’un acte organitzat per la Plataforma 1-O Gavà diumenge de la setmana passada a primera hora de la tarda a l'Avinguda Diagonal, quan un grup de persones que era en un bar proper es va adreçar a ells i els va propinar cops de puny i puntades de peu mentre trencaven part de la decoració de l’acte previst aquell vespre.

Do z3LyW4AAM5KG

Els republicans, en el comunicat, reclamen al govern local socialista i als cossos de seguretat que acabin “amb la impunitat amb la qual actuen els ultres a la ciutat”. ERC-Gavà recorda que no és la primera vegada que al municipi es pateixen situacions semblants, com els reiterats atacs a l'Ateneu Popular La Màquia, les pintades amenaçadores a casa d'un regidor independentista i la pallissa a un jove pel simple fet de tenir un color de pell diferent. I més recentment, el llançament de pedres a casa d'un membre del govern municipal i les amenaces de mort a joves per raons ideològiques viscudes el mateix 30 de setembre.

42948946 881795092030689 6672891796449656832 o

Segons ERC-Gavà tot plegat evidencia, lamentablement, “que aquesta és una qüestió sense resoldre i que cal una intervenció decidida de l'Ajuntament i dels cossos de seguretat per acabar amb aquesta impunitat, que atempta contra la llibertat i els drets de tots els ciutadans i posa en perill la convivència.”

Atès que al Ple municipal del passat 27 de setembre es va aprovar, amb els vots de Cs, PP i PSC, una moció contra "qualsevol mena de violència", ERC-Gavà insta també a l'alcaldessa, Raquel Sánchez, i als regidors d'aquests grups a condemnar de forma pública l'atac del 30 de setembre. Uns fets que demostren que qui exerceix de forma exclusiva la violència a Catalunya són els grups feixistes de la ultradreta espanyola.

 

Redacció / Foto: ERC-Gavà