García Albiol: "Exigirem eleccions si Torrent torna a suspendre el Ple"

El president del Partit Popular Català va visitar la 30a Mostra de Cuina I Exposició de Comerç Local de Castelldefels acompanyat per Dolors Montserrat, portaveu del PP al Congrés dels Diputats

El president del Partit Popular Català, Xavier García Albiol, va assegurar ahir a Castelldefels que "si després de quatre mesos de paràlisis del Parlament de Catalunya, finalment el president del Parlament, d'acord amb el president de la Generalitat, decideixen tornar suspendre la convocatòria del proper ple, del debat de política general, el PP exigirem la convocatòria immediata d'unes noves eleccions a Catalunya". "Catalunya no pot seguir bloquejada ni paralitzada ni un minut més", va afegir. García Albiol va visitar la 30a Mostra de Cuina i Exposició de Comerç Local de Castelldefels acompanyat per Dolors Montserrat, portaveu del PP al Congrés dels Diputats i de representants del grup municipal local popular encapçalats per Manu Reyes.

DoQfzCVXgAAmjA2

Així mateix, Garcia Albiol també es va referir a les incidents que es van produir a Barcelona per part de manifestants independentistes contra els Mossos d'Esquadra i les persones que acudien a la manifestació convocada per la plataforma Jusapol i va assenyalar que "les imatges posen en evidència qui aposta per la violència i qui actua de manera pacífica". Per al president del PPC, "l'independentisme radical, amb el consentiment del Govern de la Generalitat, ha utilitzat la violència no només contra la Policia Nacional i la Guàrdia Civil, sinó contra els propis Mossos d'Esquadra". En aquest sentit, ha demanat la dimissió del conseller d'Interior per "la seva incapacitat i irresponsabilitat". "És inadmissible que els radicals independentistes hagin arribat fins a on se celebrava l'altra manifestació sense que ningú hagi previst tallar-los abans el pas", va subratllar.

U d’Octubre

Respecte a la celebració dels actes de l'1 d'octubre, Garcia Albiol va dir que el millor que podríem fer tots, principalment Torra i els seus companys, “és passar aquest dia amb discreció". Per a Garcia Albiol, "l'1 d'octubre va ser un dia trist per a tots els catalans, perquè es va materialitzar la ruptura de la societat catalana. Una ruptura que, un any després, Torra segueix volent aprofundir en favor dels seus interessos electorals". En aquest sentit, va demanar al president de la Generalitat que s'abstingui realitzar “qualsevol acte commemoratiu i treballi per tornar a cosir la fractura social que l'independentisme va provocar."

DoQfzCSXUAAkjFz

En aquesta mateixa línia, el president del PPC va considerar "inadmissible que des de l'edifici de la delegació del govern de la Generalitat a Girona es dediquin a fer proclames per la megafonia perquè els treballadors i el conjunt de la societat parin la seva activitat per commemorar l'1 d'octubre". Segons Garcia Albiol, "ja no només estem parlant de la utilització partidista d'una administració pública, alguna cosa que és evident i a la qual ja ens tenen acostumats els independentistes, estem parlant d'incitar a l'odi i a la confrontació."

Junqueras, candidat per a les Europees

Finalment, i preguntat pel fet que Oriol Junqueras hagi anunciat que es presentés com a candidat d'ERC a les eleccions europees, Garcia Albiol va considerar que "a hores d'ara és intranscendent, perquè per aquestes dates sembla que coneixerem la sentència del judici als polítics independentistes que van intentar cometre un cop a l'Estat". "Si aquesta sentència fos condemnatòria, aniria acompanyada de la inhabilitació per exercir un càrrec públic", va afegir.

Redacció / Fotos: PPC

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix