Noelia Bail, nova secretària general de Podem Catalunya

Imprimeix

La castelldefelenca es va imposar a Jaume Durall en les primàries de la formació política

La coordinadora del cercle de Feminismes i Sexualitats de Podem Catalunya, Noelia Bail, ha estat elegida com a nova secretària general del partit. La viladecanenca va obtenir un total 2.305 vots (32,04% dels vots) superant el secretari d'organització de Podem, Jaume Durall, per 19 vots (2.286 vots, el 31,77%), en les primàries de la formació que han registrat una participació de 7.422 vots sobre un cens total de 60.080 persones. La nova secretària general substituirà en el càrrec a Xavier Domènech, que va dimitir per sorpresa el 4 de setembre, i es proclama així vencedora del procés de renovació de la Secretaria General.

1537818260803

Agraeixo a totes les persones que han participat i a les quals han confiat en mi. Allargo la mà a totes les sensibilitats del partit per construir el que la gent espera. Des d'avui, entre totes, comencem a treballar per portar a Podem Catalunya a tots ajuntaments. Volem construir un espai polític amb forces germanes. I la nostra assemblea ciutadana va decidir que amb els comuns faríem coalició, no integració. I serà així fins que la gent digui el contrari”, ha explicat. I ha afegit que “volem un referèndum pactat, com sempre. Jo vaig votar l'1-O, però sabent que no tenia les suficients garanties. Ara en Moncloa hi ha algú disposat a escoltar i negociar, ho hauríem d'aprofitar.”

5ba60a7be9f28

Bail va ser part de l'equip de l'exsecretari general Albano Dante-Fachin i exercint sota el seu comandament el càrrec d’exsecretària de Feminismes i de Coordinació Interna. Després de la marxa de Fachín, la dirigent es va presentar a la Secretaria General en les anteriors primàries de Podem que va guanyar Xavier Domènech: Ho va fer amb la candidatura 'Som Podem', que va quedar en segon lloc, i va entrar al Consell Ciutadà Autonòmic (CCA ) --la direcció del partit--.

La nova secretària general de Podem, que actualment resideix a Castelldefels encara que va néixer a Viladecans, és llicenciada en ciències polítiques i dret per la UPF, i màster en polítiques d'igualtat de gènere, així com membre del Consell Ciutadà de Podem. Actualment, segons l’Ajuntament de Castelldefels, treballa com a tècnica a l’Àrea d’Igualtat al consistori baixllobregatí.

 

Redacció / Fotos: Arxiu