Noelia Bail, nova secretària general de Podem Catalunya

La castelldefelenca es va imposar a Jaume Durall en les primàries de la formació política

La coordinadora del cercle de Feminismes i Sexualitats de Podem Catalunya, Noelia Bail, ha estat elegida com a nova secretària general del partit. La viladecanenca va obtenir un total 2.305 vots (32,04% dels vots) superant el secretari d'organització de Podem, Jaume Durall, per 19 vots (2.286 vots, el 31,77%), en les primàries de la formació que han registrat una participació de 7.422 vots sobre un cens total de 60.080 persones. La nova secretària general substituirà en el càrrec a Xavier Domènech, que va dimitir per sorpresa el 4 de setembre, i es proclama així vencedora del procés de renovació de la Secretaria General.

1537818260803

Agraeixo a totes les persones que han participat i a les quals han confiat en mi. Allargo la mà a totes les sensibilitats del partit per construir el que la gent espera. Des d'avui, entre totes, comencem a treballar per portar a Podem Catalunya a tots ajuntaments. Volem construir un espai polític amb forces germanes. I la nostra assemblea ciutadana va decidir que amb els comuns faríem coalició, no integració. I serà així fins que la gent digui el contrari”, ha explicat. I ha afegit que “volem un referèndum pactat, com sempre. Jo vaig votar l'1-O, però sabent que no tenia les suficients garanties. Ara en Moncloa hi ha algú disposat a escoltar i negociar, ho hauríem d'aprofitar.”

5ba60a7be9f28

Bail va ser part de l'equip de l'exsecretari general Albano Dante-Fachin i exercint sota el seu comandament el càrrec d’exsecretària de Feminismes i de Coordinació Interna. Després de la marxa de Fachín, la dirigent es va presentar a la Secretaria General en les anteriors primàries de Podem que va guanyar Xavier Domènech: Ho va fer amb la candidatura 'Som Podem', que va quedar en segon lloc, i va entrar al Consell Ciutadà Autonòmic (CCA ) --la direcció del partit--.

La nova secretària general de Podem, que actualment resideix a Castelldefels encara que va néixer a Viladecans, és llicenciada en ciències polítiques i dret per la UPF, i màster en polítiques d'igualtat de gènere, així com membre del Consell Ciutadà de Podem. Actualment, segons l’Ajuntament de Castelldefels, treballa com a tècnica a l’Àrea d’Igualtat al consistori baixllobregatí.

 

Redacció / Fotos: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
178

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix