ERC de Viladecans fa balanç dels tres anys de mandat

Imprimeix

Més d’un centenar de persones van assistir a l’acte ‘3 anys repensant, 3 anys avançant’ a la plaça de l’Església i van poder fer preguntes als tres regidors republicans

ERC de Viladecans ha fet balanç dels tres anys de mandat aquest divendres 21 de setembre amb l’objectiu posat a les eleccions municipals de 2019. L’acte es va celebrar a la plaça de l’Església amb el títol ‘3 anys repensant, 3 anys avançant’ i va comptar amb les intervencions del portaveu del Jovent Republicà (JR) de Viladecans Manel Menbrilla, el regidor i president de la secció local Xavier Martin, la regidora Myriam Moysset i la portaveu i cap de llista dels republicans Bàrbara Lligadas.

Davant més d’un centenar de veïns i veïnes, Lligadas va explicar les dificultats que s’han trobat per fer prosperar mesures constructives. En concret, va lamentar l’actitud obstruccionista per part de l’equip de govern, que sovint acaba implementat a posteriori les mesures proposades pels republicans sense reconèixer’n l’autoria. En aquest sentit, va posar com a exemple l’horari de la Biblioteca de Viladecans que aquest estiu ha obert tot el mes d’agost tal i com ERC reclamava des de feia temps.

Barbara Lligadas

Lligadas també va posar en valor la feina feta pels republicans a l’Ajuntament amb iniciatives per promoure un turisme de qualitat, com la proposta d’una àrea de serveis per autocaravanes, o l’articulació d’un sistema d’ajudes als clubs esportius més equitatiu. Iniciatives per millorar el civisme i la neteja als carrers o en l’àmbit de la tinença d’animals. Per concloure, la candidata va explicar l’acció #FemBarri que impulsa ERC per recollir els reptes i les necessitats dels veïns dels diferents barris: “Tenim molt clar quin és el nostre model de ciutat, però necessitem ser molts més per poder dur-lo a la pràctica. Per això hem iniciat la campanya #FemBarri amb la qual volem visitar cada mes un barri diferent. Volem que els veïns ens facin arribar les seves propostes, que creguin en nosaltres, perquè avancem cap a un nou Viladecans i ens cal la participació de tothom.”

Per la seva banda, Moysset va recordar les mocions impulsades per Esquerra en programari lliure i camins escolars segurs. Va ressenyar els clars i obscurs del projecte de reordenació de la factoria Roca, els problemes d’aparcament al barri de la Montserratina que no resoldrà la segona fase de reforma de la Plaça de la Constitució, la polèmica del solar del Poliesportiu Municipal del Centre, les millores i els reptes pendents en carrils bici o la necessitat d’esponjar els passos de vianants per millorar la seguretat vial.

DnovxkGX4AABRuo

Al seu torn Martin va destacar la moció d’ERC per retirar l’amiant d’equipaments i propietats privades i que s’ha traduït de moment en una bonificació a les noves ordenances fiscals. En l’àmbit econòmic va avançar que l’equip de govern té previst un nou augment de l’Impost sobre Béns Immobles d’un 1,5% i va lamentar que l’Ajuntament acumuli superàvit de forma deliberada per concentrar les inversions a finals de cada mandat. També va recordar la polèmica del Podium i Urbaser o el deute astronòmic de l’empresa municipal Vimed que ha assumit l’Ajuntament i explicaria les presses per vendre Oliveretes.

Dnon1hsXsAAvJM7

Finalment, Membrilla va posar en relleu la tasca de les joventuts d’Esquerra en col·laboració amb el Grup Municipal d’ERC-AM des de 2015 com l’impuls d’un carnet jove municipal que reverteix en el comerç local. També va recordar com el govern municipal ha incomplert el compromís d’establir un punt lila a la Festa Major per prevenir abusos masclistes i va establir com alguns dels reptes principals pel JR aconseguir una ciutat sensible amb els col·lectius LGBTI i eliminar les barreres per les persones amb diversitat funcional.

Redacció / Fotos: ERC Viladecans