El PSC demana tornar al consens del catalanisme integrador

Imprimeix

La quarantena edició de la Festa de la Rosa a Gavà, que es va celebrar ahir, va aplegar unes 25.000 persones

Unes 25.000 persones es van aplegar ahir a la pineda de Gavà per celebrar la 40ª Festa de la Rosa del PSC. "Catalunya som tots i totes i és català qui viu i treballa a Catalunya, sigui quin sigui el seu pensament, la llengua que parli o el seu sentiment d'identitat" va afirmatr el primer secretari del PSC, Miquel Iceta, on va reclamar al govern de Quim Torra "treballar per tots els catalans i catalanes i respectar les regles i institucions que ens permeten conviure sigui quin sigui el nostre pensament."

miqueliceta 1

El primer secretari del PSC va denunciar que "malgrat que alguns vulguin desmerèixer la transició, aquesta va servir per obrir la porta a la democràcia i al canvi" i ha animat a "millorar, si podem, aquesta fita de pau, llibertat, respecte i convivència aconseguida al 78 amb la Constitució”. A més, Iceta va recordar que fa dos anys va demanar a Pedro Sánchez que ens alliberés de Rajoy: "li va costar la Secretaria General, va renunciar a l'escó, va agafar la motxilla per recórrer Espanya, va guanyar les primàries i va presentar la moció de censura i la va guanyar. Ha complert, i ara ens necessita al seu costat per governar" va afirmar.

DnykLYQXgAASwuP

Cent dies de govern socialista

En aquest sentit, el líder socialista va voler comparar els 100 dies de govern de Sánchez amb els 100 de Torra: "Les comparacions són odioses però el que veiem és un govern de l'Estat que es mou i que es vol moure i un govern català instaurat en la inacció". Per això va considerar que el que cal és "menys romeries a Waterloo i més feina al Parlament" i va reclamar a Torra tornar al seny. Iceta va dir que els i les socialistes "volem una societat unida al voltant de valors democràtics i de justícia social" i ha enumerat un full de ruta de 5 punts per aconseguir-ho: Primer: respectar la llei, garantia dels drets de tots i totes; segon: respectar totes les idees i persones; tercer, retornar al consens d'aquell catalanisme integrador dels presidents Tarradellas, Maragall i Montilla, quart: abandonar la idea perillosa de posar a votació els sentiments de la gent i mirar de cercar l'acord d'àmplies majories; i cinquè: fer polítiques socials per assolir una necessària justícia social.”

El primer secretari dels socialistes catalans ca interpel·lar els 25.000 assistents a la 40 Festa de la Rosa del PSC, per donar-los les gràcies: "Gràcies per demostrar la força del PSC, per demostrar la força de les nostres idees, la solidesa de la nostra organització i de la nostra història" i s'ha mostrat convençut que "junts tornarem a lluitar, tornarem a patir i tornarem a vèncer".

Dos ministres

La ministra de Política Territorial i Funció Pública, Meritxell Batet, va explicar que el projecte del Govern de Pedro Sánchez "es refereix a l'Espanya i la Catalunya real, dels problemes dels ciutadans" i va destacar que Sánchez "ha tornat la il·lusió i esperança en el futur: ens ha deslliurat de Rajoy, de la corrupció i treballa per alliberar-nos de la crispació i de la desigualtat". Per Batet "enfront dels que no tenen projecte i l'únic que saben és gesticular, hem tornat els socialistes, que treballem i treballarem per millorar el dia a dia de les persones.".

DnykJd7WkAIdqdw

Batet també va alertatr del perill que avança a Europa, amb la xenofòbia, el populisme i els nacionalismes, i va destacar la necessitat que els socialismes europeus siguin més forts que mai "per tornar a reconquerir Europa i els valors que la van fer gran."

DnxkJmWWkAARw7a

El ministre de Foment i secretari d'Organització del PSOE, Jose Luís Abalos, va destacar que la convivència "passa pel reconeixement de la pluralitat", però que "s'ha de treballar per la convivència i mai per la imposició". Abalos s'ha preguntat "com és possible que s'hagin passat 6 anys per tornar a les reunions per parlar dels problemes de la gent" i va considerar que "l'estat, de les mans del govern de dretes del PP s'ha independitzat de Catalunya, abandonant-la i deixant-la a la seva sort", preguntant-se "de què serveix Ciutadans sinó per engrandir més el problema, perquè no estan ni a associacions de veïns, ni a sindicats, no es veuen enlloc més". Abalos ha destacat que els i les socialistes "no creem fronteres ni murs, el nostre costum és esfondrar-los."

Altres intervencions

Per la seva banda, Jaume Collboni va denunciar que els independentistes volien la gent "callats, atemorits, petits. Però companys i companyes, només veient tots els que estem aquí, veiem que no ho han aconseguit", va alertar, deixant clar que "estem forts i units amb una veu clara i valenta a favor de la convivència". Per a Collboni "hem resistit perquè som el partit de la gent, arrelat al territori, un partit que tornarà a guanyar a les eleccions municipals a Gavà, l'Hospitalet, Santa Coloma, Tarragona, Mataró, Viladecans i tants altres municipis tornarem a guanyar". En aquest sentit, i de cara a les eleccions municipals del mes de maig, Collboni va reclamar "mirar Barcelona com la realitat dels barcelonins i barcelonines i no la batalla de l'independentisme."

DnyYlvmWsAARiL

DnxbTnRX0AAyMO5

L'alcaldessa de Gavà, Raquel Sànchez va donar les gràcies a Pedro Sánchez "per alliberar-nos de Rajoy" i es va mostrar convençuda que Miquel Iceta "ens deslliurarà de Puigdemont i de Torra". L'alcaldessa de Gavà creu que "només els socialistes representem el catalanisme plural i democràtic que necessita Catalunya" i va destacar "l'aposta dels socialistes per un diàleg franc i sincer, que és possible, per recuperar la Catalunya i Espanya que ens mereixem."

Per últim, Fernando Medina, alcalde de Lisboa, va donar el suport de tots els socialistes portuguesos "que es troben en cor i ànima en la vostra lluita."

Redacció / Fotos: PSC