ICV creu que els pressupostos del Govern penalitzen el Baix Llobregat

Imprimeix

La coalició d'ICV-EUiA del Baix Llobregat ha denunciat aquest dilluns que els pressupostos  de la Generalitat de Catalunya són “regressius i penalitzadors” per a la comarca del Baix Llobregat. 

Els ecosocialistes asseguren que les inversions cauen al Baix Llobregat en un 14,8% respecte el 2011 i un 59,9% respecte el 2010. La despesa per habitant passa de 398 euros el 2010 a 165 euros el 2012.

Segons han afirmat en un comunicat, el Baix Llobregat necessita la inversió pública i l’esforç de les administracions oferint serveis públics de qualitat per fer front a la crisi.

Els pressupostos del govern “no serveixen per reactivar la economia ni crear ocupació, no faciliten el crèdit a les empreses de la nostra comarca i insisteix a retallar serveis públics bàsics com l’atenció sanitària, l’educació o l’atenció a les persones en situació de dependència”, han criticat.

Segons ICV-EUIA, els pressupostos de la Generalitat no contemplen pagar els 112 milions d’euros que deuen als ajuntaments per les llars d’infants.

A més, han reclamat la construcció de nous instituts a Castelldefels, Martorell i Molins de Rei.

Quant a Salut, han exigit la construcció d’un hospital comarcal a Martorell, i la de nous Caps a a Castelldefels, Esplugues, Sant Boi, Sant Feliu i Viladecans.

Redacció | Foto: Arxiu