Torra i Cunillera encaçalen l’ofrena floral a la tomba de Rafael Casanova

L’alcaldessa de Sant Boi de Llobregat, Lluïsa Moret, va manifestar durant l’acte "l'esperit catalanista de la manifestació de 1976"

El president de la Generalitat, Quim Torra, i la delegada del govern espanyol a Catalunya, Teresa Cunillera, van encapçalar aquest dimarts la tradicional ofrena floral a la tomba de Rafael Casanova, a Sant Boi de Llobregat, amb motiu de la Diada Nacional. Les dues autoritats feia diversos anys que no assistien a aquest acte, que aquesta vegada ha estat marcat per les proclames del públic a favor de la "llibertat dels presos polítics" i per una ovació als Mossos d'Esquadra. La comitiva principal l'han completat l'alcaldessa de Sant Boi, Lluïsa Moret, i el vicepresident primer del Parlament, Josep Costa, així com el director general dels Mossos d'Esquadra i representants de la direcció del PSC, Esquerra i ICV.

Dmy pzGX4AE0Fw7

Durant l'ofrena, l'alcaldessa ha apelalat, segons l’ACN, a "l'esperit catalanista de la manifestació de 1976", mentre que a la sortida de l'acte, en una fugaç atenció a la premsa, el president Torra ha reivindicat la "llibertat" de Catalunya. "Davant l'actual circumstància que viu el país, aquest és un poble que se sent lliure i es vol lliure", ha afirmat.

Captura de pantalla 2018 09 11 a las 19.24.50

Hissada de bandera

Les proclames en defensa dels polítics independentistes empresonats s'han pogut escoltar aquest dimarts en reiterades ocasions durant els actes de celebració de la Diada Nacional a Sant Boi. Durant l'hissada de la senyera i després de l'ofrena dins l'església de Sant Baldiri, diversos ciutadans han alçat la veu i han lluït pancartes per reivindicar la "llibertat dels presos polítics". Unes consignes a les quals s'hi ha sumat el president del Govern, Quim Torra, i el vicepresident del Parlament, Josep Costa, al costat del posat silenciós de la delegada del govern espanyol, Teresa Cunillera, i de l'alcaldessa Lluïsa Moret.

cunillera torra sant boi diada acn

Moret ha apuntat que la ciutadania "està acostumada" a escoltar aquestes reivindicacions, les quals ha assegurat que "respecta", alhora que ha reclamat que aquesta tolerància sigui recíproca. "Des del respecte a aquestes proclames demanem respecte per als ciutadans que no som independentistes", ha dit l'alcaldessa socialista, defensant que "el diàleg és l'única solució al moment actual que viu Catalunya."

DmzdjtvX0AIX8xB

Al mateix temps, en declaracions a la premsa, Lluïsa Moret ha recuperat el missatge adreçat a la ciutadania després de l'ofrena a la tomba de Casanova, quan ha instat els assistents a "reivindicar l'esperit de la jornada històrica de 1976, quan milers d'homes i dones d'arreu de Catalunya van reunir-se a Sant Boi amb un mateix crit". Per a Moret, fa més de 40 anys "es va posar en valor el respecte a la diferència, a la convivència i a l'entesa com a elements fonamentals per a la construcció col·lectiva d'un futur en comú". "Això és el que avui hem volgut reivindicar a Sant Boi", ha afegit, defensant "una diada integradora i inclusiva per aconseguir que Catalunya sigui un país just en el qual tothom se'n senti part."

Redacció / Fotos: Generalitat-Delegació Govern

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

El càlcul del salari de referència, com en les edicions anteriors, s'ha efectuat per a tres àmbits territorials

El salari de referència metropolità és de 1.516 euros mensuals

Les despeses relacionades amb l'habitatge (lloguer o hipoteca i factures) s'enduen el 45% del pressupost de necessitats bàsiques, mentre que el 43%…
159

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix