Viladecans seguirà finançant en solitari els plans de barri

Imprimeix

L’alcalde de Viladecans, Carles Ruiz (PSC), ha afirmat aquest dijous que les obres de millora urbana i equipaments i els projectes socials regulats a la la Llei de Barris de Generalitat es continuaran realitzant a la localitat, tot i que el Govern d’Artur Mas ja ha anunciat que no els financiarà perquè no hi ha diners a la caixa.

En l’actualitat Viladecans desenvolupa dos plans de barri (a Ponent i La Montserratina) que sumen un pressupost de dos milions d’euros, assumits al 50% per les administracions local i autonòmica.

Però Ruiz ha mostrat la seva preocupació “per la decisió de la Generalitat de no afrontar els pagaments de les obres incloses en les lleis de barris, perquè, per a Viladecans, són prioritàries”.

L’alcalde de Viladecans confia que el Govern rectifiqui, “donada la importància que tenen uns projectes adreçats a les zones urbanes més desfavorides”.

El resultat: “Trigarem més temps”

En tot cas, l’Ajuntament seguirà invertint la part que li pertoca, és a dir el 50%, ha assegurat Ruiz. “El resultat serà que trigarem més temps”, ha lamentat.

El Pla de Millora Integral de Ponent va començar a desenvolupar-se al 2008. Fonts municipals han explicat que el pressupost total va ser de 14,79 milions, destinats a la millora de l’espai públic i dotació d’espais verds, la rehabilitació d’edificis, provisió d’equipaments, foment de les TIC, accessibilitat i supressió de barreres arquitectòniques i desenvolupament de programes socials i formatius.

El Pla de Millora Integral de la Montserratina té un pressupost de 9,5 milions d’euros a invertir durant 8 anys, des del 2011 al 2018. Els objectius són la programació d’un ambiciós programa d’accions socials, culturals i formatives, la millora dels carrers i la rehabilitació d’edificis, l’impuls a l’activitat econòmica i la creació de nous equipaments. Redacció | Foto: Arxiu