El PDeCAT es presentarà a les municipals amb la marca Junts per Catalunya

La Convenció Municipalista del Partit Demòcrata, que s’està celebrant a Castelldefels, dona via lliure als grups locals a adaptar-la a la seva realitat

La Convenció Municipalista del Partit Demòcrata va avalar ahir divendres la proposta de la direcció executiva de presentar-se a les properes eleccions municipals amb la marca de Junts per Catalunya, tot i que cada grup local podrà adaptar-la a la seva realitat. Així s'ha decidit en la trobada que té lloc aquest cap de setmana a Castelldefels, amb la participació de més de 400 càrrecs territorials d'arreu del país, i que ha abordat l'estratègia del PDeCAT per revalidar la condició de primera força municipal al maig de l'any vinent. "Ha quedat clar que, en política, sumar multiplica. Tota la incorporació de gent que puguem fer per fer equips més transversals, que sedueixin millor la ciutadania, és molt positiu", ha expressat la coordinadora general del Partit Demòcrata, Marta Pascal.

Dfv7IjlXcAUtQTT

"Sempre hem sigut una força política oberta, plena de gent que té vocació de suma, que vol integrar, incorporar gent amb inquietuds i projectes diversos amb el fil conductor del compromís amb el país", ha recordat Pascal sobre la trajectòria del partit. "A un any de les municipals volem seguir sumant, agrupant tota la gent que, amb carnet o sense, ens ajudin a fer créixer la nostra força política, des de la perspectiva del talent, la capacitat i la passió. Si ho fem així, podrem dir que la nostra marca serà el color del mapa del dia 26 de maig a la nit", ha afegit la coordinadora general, amb l'objectiu clar de tornar a ser primera força municipal.

Presos i exiliats

Pascal també ha tingut un record per als presos i exiliats abans de començar la convenció. "El debat sobre si els presos s'han de traslladar a presons catalanes és inútil. Exigim que tornin a casa. I que no es maltractin les famílies amb els viatges que han de fer per anar-los a veure. El debat que no podem permetre és si en democràcia les idees poden estar empresonades", ha afirmat.

Dfv2tQrWsAEzk7X

El president del Comitè d'Acció Municipal, Marc Solsona, també ha inaugurat la convenció amb el repte d'afrontar les realitats molt diferents de cada poble i ciutat del país i amb l'objectiu de millorar uns grans resultats. "Aquí l'important no és participar, és guanyar. Som els que tenim més alcaldies i les quatre Diputacions. Ningú surt amb la mateixa posició que nosaltres", ha explicat, alhora que ha afegit: "D'aquí un any poden passar moltes coses en la política catalana i espanyola. Hem de ser una força flexible, per donar resposta al que la gent que ens demana que siguem: un model de governança efectiu, que genera confiança."

Redacció / Fotos: PDeCAT

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix