Dolors Renau rep el primer Premi Carme Chacón-Sant Vicenç dels Horts

L’agrupació socialista local reconeix així la seva trajectòria en l’àmbit de les polítiques d’Igualtat

Més de 100 persones van participar en la primera entrega dels Premis Carme Chacón-Sant Vicenç dels Horts; una iniciativa dels i les socialistes del municipi baixllobregatí per distingir i donar visibilitat a entitats, associacions o persones que treballin a aconseguir una societat amb igualtat real entre homes i dones.

Miguel Comino, portaveu socialista al municipi, explica que al PSC de Sant Vicenç “ens ha fet especial il·lusió organitzar aquest acte de memòria i reivindicació de la figura de Carme Chacón”. Una persona estimada, respectada i molt present al municipi; una dona valenta, ferma, lluitadora i d’idees clares”, ha explicat. El PSC de Sant Vicenç aposta amb aquest premi per “un espai de reconeixement del treball portat a terme per tantes dones i entitats a favor de la igualtat d’oportunitats entre homes i dones”, diu Comino.

psc svh dolors 2

En aquest sentit el jurat, format per Xavi Gómez (PSC SVH), Montse Carrillo (SVH EN POSITIU); Victoria Corbacho (UGT Baix Llobregat), Sonia Guerra (PSC Baix Llobregat) i Mireia Chacón ha decidit premiar en aquesta ocasió a Dolors Renau, Creu de Sant Jordi, diputada al Congrés (1982-1986 i 1989-1993) i Eurodiputada (1986-1987). Entre el 1999 i el 2003 va ser Presidenta de la Internacional Socialista de Dones. És psicòloga, pedagoga i entre les seves publicacions destaquen els seus treballs sobre psicopedagogia i les seves reflexions sobre dones i poder.

A l’acte van participar també Leire Pajín, ex ministra de Sanitat, Política Social i Igualtat; i Esther Piqueras, mare de Carme Chacón.

Intervencions

Pajín va recordar als presents que encara queda molt per fer per “aconseguir una igualtat real entre homes i dones” per exemple al món laboral, les dades són evidents quant a la bretxa salarial, “un món on les dones encara hem de lluitar contra el sostre de vidre que ens impedeix accedir a càrrecs de rellevància”. En aquest sentit a enaltit la figura de Chacón, que “va ser un exemple i un referent,  i va significar molt en la lluita de les dones per la igualtat. No només quan Carme va ser nomenada Ministra de Defensa sinó la manera que va tenir de portar endavant aquest ministeri, demostrant la seva vàlua professional i sobre tot personal, per sobre de les crítiques que va rebre només pel fet de ser una dona.”

Per últim, Esther Piqueras, mare de Carme Chacón, va agrair “que es portin terme aquests tipus d’actes, i tots els reconeixements que s’estan fent a la Carme”, en nom de la família va expressar que rebre i participar en aquests homenatges “és un orgull i un honor”.

El premi és una escultura de l’artista local, Antonio Arroyo, que amb una mà de dona i una altra d’home que sostenen la bola del món, simbolitza la lluita per la igualtat en què homes i dones han de treballar plegats.

Redacció / Fotos: PSC-Sant Vicenç

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
178

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix