Aragonès anuncia a Sant Feliu que s’aixecarà la intervenció financera

Imprimeix

El vicepresident del Govern i conseller d'Economia va proposar a Pedro Sánchez "seure a parlar" per "treure la política dels tribunals" i posar-la a "una taula de negociació"

El nou vicepresident del Govern i conseller d’Economia, Pere Aragonès, va anunciar que “des de dilluns mateix” s’aixecarà “la intervenció financera” de la Generalitat “per decisió del govern de Catalunya”. Aragonès va fer aquesta afirmació ahir dissabte a la tarda a Sant Feliu de Llobregat durant el seu primer acte públic després de prendre possessió coincidint amb la Diada Republicana del Baix Llobregat i l’Hospitalet 2018.

Der1 qlXUAATTWQ

El vicepresident de l’executiu de Quim Torra va celebrar que “després de mesos de tenir males notícies” per fi s’ha constituït el govern de la Generalitat i “s’ha acabat amb el 155”. “Ja no hi ha 155 ni intervenció de les finances”, va exclamar. Aragonès també es va dirigir al president del govern espanyol, Pedro Sánchez: “President, seiem a parlar, traiem la política dels tribunals i posem-la a una taula de negociació”, ha proposat. “No li demanem que renunciï a res, tampoc nosaltres renunciarem a res però hem de situar el diàleg i la negociació com dos governs adults i responsables. El govern de la Generalitat està disposat i preparat”, va dir Aragonès. També va afirmar que “volem tenyir de groc republicà les alcaldies del Baix Llobregat a les eleccions municipals 2019. Sense el Baix Llobregat no hi haurà República.”

diada 2

Altres intervencions

Durant l’acte es va llegir una carta d’Oriol Junqueras en la que demanava que “tothom treballi de valent amb la vista posada a les eleccions municipals 2019, uns comicis fonamentals per construir la República.”

diada 4

La diputada al Parlament de Catalunya, Eva Baró, va dir en la seva intervenció que “el nostre és el discurs dels valors republicans. Nosaltres volem fer un món millor, volem construir una República basada en la llibertat, la igualtat, la fraternitat i la democràcia" i va afegir que “no podem admetre que ens diguin que l'espai públic ha de ser neutral. L'espai públic ha de ser plural i un lloc on tothom pugui exercir un dret bàsic com la llibertat d'expressió. Això també és fer República”. El també diputat santandreuenc, Jordi Albert, va manifestar que “la República ha de servir per donar resposta als problemes de les persones que més pateixen. Aquesta és la nostra lluita.

diada 3

Mentrestant, el diputat al Congrés, el cornellanenc Joan Tardà, va recordar "nosaltres no som nacionalistes, som republicanes i republicans, i som d'esquerres. Volem que totes les persones, vinguin d'on vinguin, tinguin les mateixes oportunitats de prosperar i ser felices. Ningú és més que ningú. Quina idea pot ser més revolucionària que la igualtat? Hem de repartir la riquesa d'una forma diferent per garantir la igualtat d'oportunitats". I finalment va afirmar que “no hem de ser sectaris, ni dogmàtics. Ens hem d'obrir perquè com més ampli sigui el camí, més catalans i catalanes hi cabran. Volem un camí ample, no un camí on només hi càpiguen els independentistes de sempre.”

Redacció / Fotos: ERC