Montserrat Febrero ja exerceix d’alcaldessa de Corbera de Llobregat

Imprimeix

La republicana va guanyar la moció de censura a la socialista Rosa Boladeras per 9 vots a 7

La republicana Montserrat Febrero ja és la nova alcaldessa de Corbera de Llobregat després de prosperar la moció de censura durant el Ple del passat dimecres 2 de maig. La votació va ser 9 vots a favor i 7 en contra, per la qual cosa li ha permès assumir l’alcaldia del municipi.

ple corbera mocio 2

Durant un intens Ple, Febrero va justificar la moció de censura per la “paràlisi de la gestió municipal que s’afegia a la participació del PSC en l’aplicació de l’article 155” i la “no condemna dels regidors socialistes a Corbera a les detencions i exili dels polítics catalans”. La republicana va destacar l’absència dels regidors socialistes a les concentracions de protesta organitzades tan a nivell institucionals com per la societat civil del municipi. A més, va manifestar en la seva intervenció que aquesta “situació no és agradable per ningú.”

ple corbera mocio 3

D’altra banda, la ja exalcaldessa, Rosa Boladeras, es va mostrar molt crítica amb l’actitud dels signants de la moció, sobretot amb la Montserrat Febrero i amb el Pol Ejarque als qui va acusar de trencar amb la paraula donada utilitzant el procés sobiranista com a excusa. “O es van equivocar signant el pacte amb els socialistes o s’equivoquen amb aquesta moció de censura amb finalitats polítiques”, dirigint-se a ERC i al PDeCAT. La socialista va acabar amb un agraïment als treballadors i treballadores de l’Ajuntament, als companys regidors i regidores que l’han acompanyat així com a la ciutadania.

DcRFO2eXUAA3x4D

També van intervenir Antonio Moreno (ICV-Movem Corbera), Alfonso Olarte (PP), Andrés Palacios (GIU), Manel Ripoll (MpC), Pol Ejarque (PDeCAT), Albert Canyelles (CUP) i Mercè Rocas (ERC), que van manifestar la seva posició.

Cal recordar que amb data 17 d’abril els regidors d’ERC, CUP, PDECAT i ICV-Movem Corbera van presentar una moció de censura que es va fer efectiva durant el Ple celebrat dimecres 2 de maig, tal com preveu l’article 197.1 de la Llei Orgànica 5/1985 de 19 de juny.

Nou equip

El nou govern municipal està format pels regidors d’ERC, CUP, PDECAT i ICV-Movem Corbera i està configurat de la següent manera:

- Alcaldia, Montserrat Febrero (ERC)

Àrea d’Urbanisme

- 1a Tinència d’Alcaldia, Albert Cañellas (CUP)

Àrees d’Ensenyament, joventut i habitatge

- 2a tinència d’Alcaldia, Jordi Anducas (ERC)

Àrees Cultura i Finances

- 3a Tinència d’Alcaldia, Jordina Ribó (PDECAT) (pendent de prendre possessió del càrrec de regidora)

Àrees d’Atencio a la Ciutadania, Transparència i Participació Ciutadana

- 4a Tinència d’Alcaldia, Antonio Moreno (ICV-Movem Corbea)

Àrees d’Esports, Cooperació i Solidaritat

- Miracle Guerra (CUP)

Àrees d’Igualtat i Salut Pública

- Xavi Miquel (CUP)

Àrees de Medi Ambient i Serveis Públics

- Mercè Rocas (ERC)

Àrees de Seguretat Ciutadana, Via Pública i Mobilitat

- Arturo Martínez (ERC)

Àrees de Benestar Social i Gent Gran

- Pol Ejarque (PDECAT)

Àrees de Desenvolupament Econòmic, Comunicació i Estratègia Digital i Règim Interior

Redacció / Fotos: Aj. Corbera