Montserrat Febrero ja exerceix d’alcaldessa de Corbera de Llobregat

La republicana va guanyar la moció de censura a la socialista Rosa Boladeras per 9 vots a 7

La republicana Montserrat Febrero ja és la nova alcaldessa de Corbera de Llobregat després de prosperar la moció de censura durant el Ple del passat dimecres 2 de maig. La votació va ser 9 vots a favor i 7 en contra, per la qual cosa li ha permès assumir l’alcaldia del municipi.

ple corbera mocio 2

Durant un intens Ple, Febrero va justificar la moció de censura per la “paràlisi de la gestió municipal que s’afegia a la participació del PSC en l’aplicació de l’article 155” i la “no condemna dels regidors socialistes a Corbera a les detencions i exili dels polítics catalans”. La republicana va destacar l’absència dels regidors socialistes a les concentracions de protesta organitzades tan a nivell institucionals com per la societat civil del municipi. A més, va manifestar en la seva intervenció que aquesta “situació no és agradable per ningú.”

ple corbera mocio 3

D’altra banda, la ja exalcaldessa, Rosa Boladeras, es va mostrar molt crítica amb l’actitud dels signants de la moció, sobretot amb la Montserrat Febrero i amb el Pol Ejarque als qui va acusar de trencar amb la paraula donada utilitzant el procés sobiranista com a excusa. “O es van equivocar signant el pacte amb els socialistes o s’equivoquen amb aquesta moció de censura amb finalitats polítiques”, dirigint-se a ERC i al PDeCAT. La socialista va acabar amb un agraïment als treballadors i treballadores de l’Ajuntament, als companys regidors i regidores que l’han acompanyat així com a la ciutadania.

DcRFO2eXUAA3x4D

També van intervenir Antonio Moreno (ICV-Movem Corbera), Alfonso Olarte (PP), Andrés Palacios (GIU), Manel Ripoll (MpC), Pol Ejarque (PDeCAT), Albert Canyelles (CUP) i Mercè Rocas (ERC), que van manifestar la seva posició.

Cal recordar que amb data 17 d’abril els regidors d’ERC, CUP, PDECAT i ICV-Movem Corbera van presentar una moció de censura que es va fer efectiva durant el Ple celebrat dimecres 2 de maig, tal com preveu l’article 197.1 de la Llei Orgànica 5/1985 de 19 de juny.

Nou equip

El nou govern municipal està format pels regidors d’ERC, CUP, PDECAT i ICV-Movem Corbera i està configurat de la següent manera:

- Alcaldia, Montserrat Febrero (ERC)

Àrea d’Urbanisme

- 1a Tinència d’Alcaldia, Albert Cañellas (CUP)

Àrees d’Ensenyament, joventut i habitatge

- 2a tinència d’Alcaldia, Jordi Anducas (ERC)

Àrees Cultura i Finances

- 3a Tinència d’Alcaldia, Jordina Ribó (PDECAT) (pendent de prendre possessió del càrrec de regidora)

Àrees d’Atencio a la Ciutadania, Transparència i Participació Ciutadana

- 4a Tinència d’Alcaldia, Antonio Moreno (ICV-Movem Corbea)

Àrees d’Esports, Cooperació i Solidaritat

- Miracle Guerra (CUP)

Àrees d’Igualtat i Salut Pública

- Xavi Miquel (CUP)

Àrees de Medi Ambient i Serveis Públics

- Mercè Rocas (ERC)

Àrees de Seguretat Ciutadana, Via Pública i Mobilitat

- Arturo Martínez (ERC)

Àrees de Benestar Social i Gent Gran

- Pol Ejarque (PDECAT)

Àrees de Desenvolupament Econòmic, Comunicació i Estratègia Digital i Règim Interior

Redacció / Fotos: Aj. Corbera

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
172

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix