CCOO parla a Viladecans de salaris, igualtat i pensions

Imprimeix

L’assemblea del sindicat de la zona del Baix Llobregat-Alt Penedès-Anoia i Garraf va aplegar prop de 800 delegades i delegats

L’Auditori Atrium de Viladecans va acollir l’assemblea sindical de CCOO del Baix Llobregat- Alt Penedès-Anoia-Garraf amb el títol “A l'ofensiva: salaris, igualtat i pensions” amb la participació de prop de 800 delegades i delegats.

L’assemblea es va iniciar amb una salutació de l’alcalde de Viladecans, Carles Ruiz, agraint que CCOO hagi triat el municipi per una trobada d’aquestes característiques, i reivindicant el caràcter industrial i lluitador de la ciutat, i destacant el seu creixement i la necessitat d’establir sinergies positives per seguir avançant.

P4261864

Va iniciar les intervencions Josep Maria Romero, secretari general de la unió intercormarcal de CCOO, que va destacar la força del sindicat a les nostres comarques i la feina feta per totes i tots els representants dels treballadors. També va aprofitar per recordar els tres objectius que es van marcar en el congrés intercomarcal de fa un any: La lluita contra la precarietat on “cal sortir d’espais autàrquics i tancats i obrir-nos a noves realitats laborals i sindicals”. Feminitzar el sindicat on “cal apostar per la igualtat plena, real i efectiva, erradicar la bretxa salarial i promoure els plans d’igualtat”. I per últim Reforçar la Unió Intercomarcal on s’ha de “respectar la realitat social i econòmica de cada comarca”.

P4261886

A continuació va intervenir Unai Sordo, secretari general de CCOO, que va ressaltar el vincle que ell té personalment amb la comarca del Baix Llobregat, “una comarca que reflecteix i expressa molt bé el que està passant a Catalunya i com és Catalunya. Una terra formada per persones que vénen de tot arreu i on la cohesió social ha estat exemplar, i aquest és un valor a protegir. CCOO representa la diversitat, apostant per models de convivència i de respecte de les diferents identitats. CCOO creu de forma clara en el diàleg, com la forma de solucionar el problema polític que existeix a Catalunya”. També va destacar que vivim en un moment crític, “portem més de 4 anys de creixement macroeconòmic (2.8% del PIB), en creixement de béns i serveis estem a nivells de 2007, i les empreses guanyen més que abans de la crisi. Però seguim amb una paràlisi salarial, entre el 2008 i el 2015 els salaris de mitjana han baixat un 15% i els salaris més baixos un 28%. Tenim taxes de temporalitat altíssimes 27 de cada 100 contractes són temporals, parcialitat en la contractació, bretxa salarial per motiu de gènere insuportable. Estem 6 punts per sota de la pressió fiscal que hi ha de mitjana a Europa, la qual cosa significa recaptar 60.000 mil milions d'euros menys a l'any, diners que ens permetria fer polítiques socials, d'igualtat, contra la pobresa, però en canvi es fa populisme amb els impostos. Hi ha una aposta ideològica: més creixement amb menys salari, es creix sense repartir la riquesa i amb més desigualtats”. Finalment Unai va afirmar que CCOO “no som notaris de la realitat, analitzem el que passa però fem propostes, i quan no es fa cas a les nostres propostes, o hi ha canvi de polítiques o hi haurà conflicte social. Nosaltres no serem fre del conflicte, ho anem a accelerar. Continuarem fomentant la participació de la gent, recollint les seves reivindicacions, estant presents en els convenis, en les negociacions però també el conflicte, i no descartem res, CCOO anirà on ens digui la classe treballadora i el nostre paper no és quedar bé amb ningú, és organitzar a la classe treballadora.”

P4261804

Va concloure les intervencions Javier Pacheco. El secretari general de CCOO de Catalunya va afirmar que ara “ens toca a nosaltres i això és el que fem cada dia, estar amb la gent de la SEAT i les seves empreses, amb la gent de l'aeroport, la geriatria, les cambreres de pisos i la seva vaga del pont de maig, etc. La majoria de conflictes tenen un component de precarietat, i la precarietat sobretot té cara de dona i de joves. Per això estem en les mobilitzacions per aconseguir la plena igualtat entre homes i dones”. Va continuar afirmant que la solució a la situació de Catalunya no passa per enfrontar a les persones, “s'arregla alçant ponts, amb diàleg i amb valentia, tal com ha demostrat CCOO. Catalunya és plural i diversa, una societat sense cohesió social, és una societat trencada”. Javier va finalitzar la seva intervenció constatant que “CCOO tenim la legitimitat afiliativa i representativa de ser la 1a força social i sindical d'aquest país, i hem de tensar al conjunt de l'organització per seguir sent la primera força. Estem en els conflictes i estem en la negociació. Hem passat de la manera a l'ofensiva a la manera de mobilització general. O hi ha respecte o hi ha conflicte, respondrem amb vaga i als carrers.”

Redacció / Fotos: CCOO