CCOO parla a Viladecans de salaris, igualtat i pensions

L’assemblea del sindicat de la zona del Baix Llobregat-Alt Penedès-Anoia i Garraf va aplegar prop de 800 delegades i delegats

L’Auditori Atrium de Viladecans va acollir l’assemblea sindical de CCOO del Baix Llobregat- Alt Penedès-Anoia-Garraf amb el títol “A l'ofensiva: salaris, igualtat i pensions” amb la participació de prop de 800 delegades i delegats.

L’assemblea es va iniciar amb una salutació de l’alcalde de Viladecans, Carles Ruiz, agraint que CCOO hagi triat el municipi per una trobada d’aquestes característiques, i reivindicant el caràcter industrial i lluitador de la ciutat, i destacant el seu creixement i la necessitat d’establir sinergies positives per seguir avançant.

P4261864

Va iniciar les intervencions Josep Maria Romero, secretari general de la unió intercormarcal de CCOO, que va destacar la força del sindicat a les nostres comarques i la feina feta per totes i tots els representants dels treballadors. També va aprofitar per recordar els tres objectius que es van marcar en el congrés intercomarcal de fa un any: La lluita contra la precarietat on “cal sortir d’espais autàrquics i tancats i obrir-nos a noves realitats laborals i sindicals”. Feminitzar el sindicat on “cal apostar per la igualtat plena, real i efectiva, erradicar la bretxa salarial i promoure els plans d’igualtat”. I per últim Reforçar la Unió Intercomarcal on s’ha de “respectar la realitat social i econòmica de cada comarca”.

P4261886

A continuació va intervenir Unai Sordo, secretari general de CCOO, que va ressaltar el vincle que ell té personalment amb la comarca del Baix Llobregat, “una comarca que reflecteix i expressa molt bé el que està passant a Catalunya i com és Catalunya. Una terra formada per persones que vénen de tot arreu i on la cohesió social ha estat exemplar, i aquest és un valor a protegir. CCOO representa la diversitat, apostant per models de convivència i de respecte de les diferents identitats. CCOO creu de forma clara en el diàleg, com la forma de solucionar el problema polític que existeix a Catalunya”. També va destacar que vivim en un moment crític, “portem més de 4 anys de creixement macroeconòmic (2.8% del PIB), en creixement de béns i serveis estem a nivells de 2007, i les empreses guanyen més que abans de la crisi. Però seguim amb una paràlisi salarial, entre el 2008 i el 2015 els salaris de mitjana han baixat un 15% i els salaris més baixos un 28%. Tenim taxes de temporalitat altíssimes 27 de cada 100 contractes són temporals, parcialitat en la contractació, bretxa salarial per motiu de gènere insuportable. Estem 6 punts per sota de la pressió fiscal que hi ha de mitjana a Europa, la qual cosa significa recaptar 60.000 mil milions d'euros menys a l'any, diners que ens permetria fer polítiques socials, d'igualtat, contra la pobresa, però en canvi es fa populisme amb els impostos. Hi ha una aposta ideològica: més creixement amb menys salari, es creix sense repartir la riquesa i amb més desigualtats”. Finalment Unai va afirmar que CCOO “no som notaris de la realitat, analitzem el que passa però fem propostes, i quan no es fa cas a les nostres propostes, o hi ha canvi de polítiques o hi haurà conflicte social. Nosaltres no serem fre del conflicte, ho anem a accelerar. Continuarem fomentant la participació de la gent, recollint les seves reivindicacions, estant presents en els convenis, en les negociacions però també el conflicte, i no descartem res, CCOO anirà on ens digui la classe treballadora i el nostre paper no és quedar bé amb ningú, és organitzar a la classe treballadora.”

P4261804

Va concloure les intervencions Javier Pacheco. El secretari general de CCOO de Catalunya va afirmar que ara “ens toca a nosaltres i això és el que fem cada dia, estar amb la gent de la SEAT i les seves empreses, amb la gent de l'aeroport, la geriatria, les cambreres de pisos i la seva vaga del pont de maig, etc. La majoria de conflictes tenen un component de precarietat, i la precarietat sobretot té cara de dona i de joves. Per això estem en les mobilitzacions per aconseguir la plena igualtat entre homes i dones”. Va continuar afirmant que la solució a la situació de Catalunya no passa per enfrontar a les persones, “s'arregla alçant ponts, amb diàleg i amb valentia, tal com ha demostrat CCOO. Catalunya és plural i diversa, una societat sense cohesió social, és una societat trencada”. Javier va finalitzar la seva intervenció constatant que “CCOO tenim la legitimitat afiliativa i representativa de ser la 1a força social i sindical d'aquest país, i hem de tensar al conjunt de l'organització per seguir sent la primera força. Estem en els conflictes i estem en la negociació. Hem passat de la manera a l'ofensiva a la manera de mobilització general. O hi ha respecte o hi ha conflicte, respondrem amb vaga i als carrers.”

Redacció / Fotos: CCOO

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
158

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix