Es constitueix un nou grup polític municipal a Cornellà

La nova formació, Alternativa d’Esquerres de Cornellà-Pirates de Catalunya, formada per tres regidors/ra, trenca lligams amb Cornellà en Comú-Crida per Cornellà

Cornellà de Llobregat compta, des d’avui, amb un nou grup polític municipal. Es tracta d’Alternativa d’Esquerres de Cornellà-Pirates de Catalunya (organitzacions integrades a la CUP-Crida Constituent). Els fins ara regidors de CeC-CpC, Germán Medina i Ángel Camacho, i regidora Meritxell Romances, han comunicat a l’Ajuntament la constitució del nou grup polític municipal, per la qual cosa Cornellà en Comú-Crida per Cornellà (Podem) es queda amb un únic regidor, David García. De fet, ja feia uns mesos que el grup polític municipal estava totalment ‘paralitzat’ per diferències entre els seus membres, fins arribar el punt de la ruptura definitiva.

“Hi ha hagut dos temes essencials per prendre aquesta decisió. Per una banda, el tema nacional. En el nostre programa dúiem la defensa de l’autodeterminació i, per tant, defensem el resultat en les darreres eleccions. Ara toca defensar la República Catalana. Podem no estava per això i, per tant, la nostra idea es seguir complint el que vam prometre”, explica Camacho. D’altra banda, el regidor també afirma que no poden “estar en la candidatura dels Comuns, on hi són també ICV-EUiA, que precisament han estat en tot moment al costat del PSC a la nostra ciutat. Així doncs donem per esgotat el projecte de Cornellà en Comú-Crida per Cornellà sense deixar de seguir construint i treballant d’acord amb el mandat popular obtingut de les 6.075 cornellanenques que ens van fer confiança.”

En una nota de premsa, la nova formació afirma també que segueix “apostant pel municipalisme, per construir des de la base i l’assemblearisme, i perquè les necessitats de la nostra ciutat passin per damunt dels interessos de partit o de directrius de fora de Cornellà. Per conquerir tots els drets i llibertats i millorar les condicions de vida dels nostres veïns i veïnes, ja que sempre hem dit ben clar que no pactaríem amb qui practica polítiques de dretes. Si el nostre enemic és el capitalisme patriarcal, a Cornellà el nostre adversari ho són les polítiques del PSC i ICV-EUiA. A més, si fins al 30 de setembre defensàvem el dret a decidir-ho tot i l’exercici com a poble del nostre dret d’autodeterminació, a partir del 2 d’octubre ens correspon defensar la República. L’1 d’Octubre no vam sortir a “mobilitzar-nos” i fer-nos fotos sinó a donar la veu al poble. Com vam exigir el 3 d’octubre i el 8 de novembre, toca seguir defensant el mandat democràtic.”

Redacció / Fotos: Alternativa d’Esquerrres de Cornellà-Pirates de Catalunya

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix