PDeCAT, ERC, CUP i ICV-Movem pacten un nou govern a Corbera

Imprimeix

Presentaran una moció de censura el 2 de maig on la cap de llista republicana, Montserrat Febrero, tornarà a ser escollida com alcaldessa

Nou canvi de rumb a la política municipal de Corbera de Llobregat. PDeCAT, ERC, CUP i ICV-Movem han arribat a un acord per formar un nou govern municipal a l’Ajuntament. Les quatres formacions polítiques presentaran, el proper 2 de maig (12h), una moció de censura a l’actual equip de govern liderat pel PSC en un Ple extraordinari on la cap de llista d’ERC, Montserrat Febrero, serà escollida nova alcaldessa substituint Rosa Boladeras.

Segons un comunicat de les quatre formacions polítiques “entenent que la situació d’excepcionalitat que es viu a Catalunya és rebutjada per una àmplia majoria de la societat corberenca, creiem que l’actual govern del nostre ajuntament no representa aquesta sensibilitat. En aquest sentit el nou govern treballarà des del municipalisme per revertir aquesta situació, oposant-se frontalment a la repressió autoritària exercida per l’estat espanyol contra tota forma de mobilització política i de defensa de la República Catalana. Les cares més amargues d’aquesta repressió representen els i les preses polítiques derivades d’aquesta causa general, les persones que han hagut de marxar exiliades i els centenars de persones que estan sent perseguides per les seves idees polítiques.”

corbera febrero jpg 1

Tot i les diferències ideològiques de les quatre formacions polítiques, aquestes manifesten la “voluntat de dur a terme una nova manera de fer política per a la població de Corbera. El pacte de govern es desenvoluparà mitjançant polítiques municipals clares i concises, ja que sabem de la dificultat que en un any es puguin desenvolupar grans projectes per a la població.”

Tres eixos

“La participació ciutadana i la transparència en les polítiques públiques I que siguin transversals a totes les àrees de l’Ajuntament” serà un dels eixos del nou govern municipal. En diferents exemples com l’autonomia pròpia de les entitats per desenvolupar la seva feina, o la decisió en els pressupostos mitjançant processos participatius per decidir les inversions.

A més, el nou govern municipal es compromet a avançar en diferents municipalitzacions de serveis públics com ara la gestió de l’aigua i la zona blava. D’altra banda, es treballarà per millorar diferents aspectes de la localitat que considera deficitària com el servei de recollida d’escombraries i de neteja, les voreres i l’accessibilitat al municipi a més d’ampliar les accions destinades a la dinamització cultural o comercial. També es vol crear plans d’ocupació propis de l’Ajuntament.

Redacció / Fotos: Arxiu