Denuncien irregularitats en les eleccions a president del PP-Cornellà

Imprimeix

La candidatura de Fernando Ceballos ha impugnat el procès, mentre que des d’Urgell donen la raó al guanyador Manuel Casado

L'Assemblea Local de Cornellà del Partit Popular va triar a Manuel Casado com a nou president del PP local amb un percentatge del 75% del total de militants amb dret a exercir el vot, segons una nota de premsa del PP. D'aquesta manera Casado, regidor a Cornellà de la formació política popular, substituirà a Isabel Espinosa, que havia estat dinou anys al càrrec.

Tanmateix, la polèmica està servida en el moment que la candidatura encapçalada per Fernando Ceballos, no es va poder presentar a les eleccions. Segons Eduardo Bolaños, president del Comitè Organitzador de les Assemblees del Partit Popular de Catalunya, “cap dels integrants de la candidatura estava al dia del pagament de les quotes (es va decidir amb un mínim de tres anys)”. A més, La Premsa del Baix ha pogut saber que la candidatura de Ceballos no estava ben vista per motius polítics, ja que Ceballos havia faltat al respecte amb greus insults a través de les xarxes socials.

Ceballos ha volgut sortir al pas de les acusacions dient que “tot ha estat una estratègia perquè sortís Casado. Tot estava pactat. Sembla mentida perquè si realment és així... per què militants van poder votar Xavier García Albiol, com a president del PPC, i a Dani Serrano nou president de la federació dels populars a Barcelona i no en unes eleccions locals?”. Bolaños explica respecte aquest tema que en els dos casos “només es presentava un candidat i es va voler que votessin els militants amb un any de militància.”

A més, Ceballos ha qualificat de lamentable “que algunes persones que van votar a la candidatura de Casado són treballadors de la seva empresa i familiars d’aquest i feia poc temps que tenien el carnet. A més, només al final quan no hi havia temps van dir que es requeria tres anys de quotes pagades”. I ha anunciat que impugnarà les eleccions a president del PP-Cornellà.

La Premsa del Baix també ha sabut que l’expresidenta, Isabel Espinosa, tampoc va poder exercir el dret a vot per, segons Bolaños, impagament de totes les quotes. La nostra publicació ha pogut parlar amb ella i ha volgut desmentir l’acusació: “espero que sàpiguen arreglar els problemes de partit dintre del partit. Isabel Espinosa mai carregarà en públic contra el partit, i ni pels que em van voler passar a millor vida fa un temps. Els dirigents han de saber estar a l’altura dels seus càrrecs i de la gent que ha treballat per ells de forma desinteressada. Jo tinc un profund respecte i agraïment per a ells” i ha afegit que “els partits tenen mecanismes per rectificar si es fan irregularitats.”

DRAqddEW4AAwJat

Casado, president

D’altra banda, entre els principals reptes que Manuel Casado es proposa com a nou president popular a Cornellà és “obrir més el partit a la ciutat i, per a això, iniciem una nova etapa en la qual la meva voluntat és no tan sols comptar amb els militants del PP sinó també amb totes aquelles persones que vulguin aportar el seu granet de sorra en benefici del projecte popular a la ciutat pensant en l'imminent repte que tenim dins d'un any amb les eleccions municipals i europees”. Casado nomenarà Maria Turruchel com a nova secretària general del PP de Cornellà.

 

Redacció / Fotos: PP-Cornellà