ICV exigeix conformar un Govern per restituir les institucions catalanes

Imprimeix

El portaveu d’Iniciativa per Catalunya, Ernest Urtasun, afirma durant la conferència nacional de la formació que Catalunya celebrada al Prat “no mereix aquest espectacle entre ERC i JxCat”

El Prat de Llobregat va acollir ahir la conferència nacional d’ICV. El seu portaveu, Ernest Urtasun va exigir a ERC i JxCat que deixin de “lluitar entre ells” i conformin un Govern per restituir les institucions catalanes. “Catalunya no es mereix aquest espectacle”, va reblar durant la seva intervenció en què la formació ha refermat l’aposta de la formació ecosocialista per la confluència i per un desplegament organitzatiu i territorial “fort” per Catalunya en Comú. Segons informa, l’ACN, el també eurodiputat va refermar la posició d’ICV contra la suspensió de l’autonomia i contra la reacció autoritària del PP però ha lamentat els “errors del processisme”, que no ha “portat enlloc.”

urtasun 2

Projecte nacional

Urtasun també va apostar per construir un projecte nacional “ambiciós i guanyador” amb l’objectiu que el 2019 esdevingui un “èxit” a través de l’enfortiment de Catalunya en Comú. ”Ens sentim orgullosos de participar a Catalunya en Comú i hem d’encarar el futur amb la màxima ambició de ser una eina útil de construcció de la confluència”, va manifestar el portaveu d’ICV.

urtasun 3

Per a Urtasun, la formació ecosocialista “és imprescindible i juga un paper molt important” dins del projecte de CatComú. La conferència nacional de la formació, a la qual van assistir unes 400 persones, va servir per fer balanç del curs polític i refermar l’aposta per la confluència amb Catalunya en Comú.

Redacció / Fotos: ICV