ICV fa una aposta pel “municipalisme i la radicalitat democràtica”

Imprimeix

La formació ecosocialista va celebrar a Sant Feliu de Llobregat una conferència comarcal per marcar posicionament davant la imminent implementació territorial de Catalunya en Comú

Més de 100 militants i simpatitzants d’ICV Baix Llobregat es van aplegar al Centre Cívic Les Tovalloles de Sant Feliu de Llobregat convocats sota el lema “La nostra gent, la nostra força”. La conferència va servir per debatre i aprovar un document polític que reivindica la necessitat de desplegar el vessant municipal i organitzatiu del projecte de Catalunya en Comú.

L’organització ecosocialista va reafirmar la seva aposta per la construcció de Catalunya en Comú, seguint els compromisos de la 8a Assemblea d’ICV del Baix Llobregat celebrada l’octubre de 2016 i reivindicant els valors i el capital polític que la formació d’esquerres vol transmetre al nou subjecte polític.

icv conferencia 2

Presentació

El coordinador comarcal, Jordi Gil, va presentar el document que remarca el bagatge d’ICV en l’acció transformadora a les institucions i la importància de la militància en les lluites i moviments socials a la comarca i al país. “El projecte de Catalunya en Comú al Baix Llobregat ha de comptar amb ICV per ser una proposta guanyadora, ha de ser realitat i ens hem de posar a treballar ja. Estem disposades i disposats a treballar des de la humilitat i la fraternitat, però també des de l’orgull de ser qui som i el convenciment que treballem per fer un projecte guanyador capaç de ser eina de canvi i de millora de les vides de les persones”, va afirmar Gil a la seva intervenció a la conferència, i va afegir que el nou subjecte polític ha de ser alternativa al model neoliberal, patriarcal, assistencial i depredador del medi que s’imposa com a única via possible. En paraules de Gil: “els nostres valors sempre han estat els valors de l’esquerra i per això se’ns reconeix i no hi renunciarem. Som la gent que fa anys que trena els fils verd, roig i violeta, i volem seguir fent-ho sumant amb més gent dins de Catalunya en Comú.”

ICV Baix Llobregat és una força amb molta presència municipal i és al Baix Llobregat on tant la coalició municipalista ENTESA (ICV-EUIA-EPM-BComú) va obtenir els seus millors resultats en les eleccions municipals del 2015 i també després en totes les eleccions autonòmiques i generals. ICV Baix Llobregat és l'organització amb major nombre de regidors/es de tota la Confluència i aposta per un municipalisme transformador amb vocació de govern com es va demostrar en les intervencions de les agrupacions locals i sectorials que van participar en el debat del document. Les organitzacions van mostrar el seu suport al text remarcant el fort compromís de la gent del Baix Llobregat amb el territori i les lluites socials i feministes, alhora que es reivindicà la cultura organitzativa i la radicalitat democràtica com a valors que necessàriament ha de reforçar el projecte de Catalunya en Comú si vol garantir un bon desplegament de baix a dalt, municipi a municipi.

icv conferencia 3

Intervencions

Un cop aprovat per unanimitat el document va arribar el torn de les intervencions de l’alcalde de Sant Feliu, Jordi San José, la coordinadora nacional, Marta Ribas i la coordinadora comarcal, Candela López. En la seva intervenció final, López va expressar el compromís de l’organització comarcal per ser motor per tal que Catalunya en Comú sigui un projecte compartit capaç d’oferir propostes municipals, transformadores, feministes i ecologistes amb capacitat real de transformació. “Venim de lluny i volem anar més lluny encara. Estem moment clau i volem que Catalunya en Comú esdevingui un veritable espai de trobada de tota la gent d'esquerres del Baix Llobregat, que engresqui a les dones i homes del baix, i volem que es construeix de manera local i comarcal per poder construir ja la proposta política que presentarem als nostres veïns i veïnes en les municipals de 2019. Volem una organització oberta, democràtica i territorialment desplegada. Dins de la nostra cultura unitària fem una crida al conjunt de persones i organitzacions polítiques de Catalunya en Comú, d’EUiA, d'Equo, de les EPM i Podem, a posar-nos a treballar des dels respecte a totes les sensibilitats de cara a les eleccions municipals de 2019 i a la implantació territorial de CenC. Tothom es necessari per construir organitzacions i candidatures, i com ICV volem tenir garanties que aquestes candidatures tenen voluntat i capacitat de presència i de govern a la totalitat de municipis del Baix Llobregat, cal fugir i aprendre dels models no inclusius i estèrils com ho va ser Cornellà el 2015. Volem espais unitaris i transformadors que realment vulguin guanyar”, va afirmar López.

“Aquesta comarca, i l’organització comarcal d’ICV, ha donat moltes garanties de treball i d’èxit electoral tant a les candidatures “Comuns” com a l'actual Catalunya en Comú. Per això, demanem a tots els actors valentia, democràcia i agilitat en la presa de decisions. Cal donar continuïtat als projectes municipalistes de l’Entesa del 2015 i ni ICV ni el Baix Llobregat podem esperar eternament”, va concloure López.

Suport a la vaga del 8 de març

La conferència també va aprovar una resolució, a proposta de Dones amb Iniciativa, de suport a la vaga feminista del pròxim 8 de març. Amb el títol “Quan les dones parem, el món s’atura”, el document recull la importància d’aquesta aturada per fer visibles les càrregues, les desigualtats, les discriminacions i les violències que viuen les dones. Com diu el mateix document es tracta d’una vaga “amb l’objectiu de transformar l’ordre establert, per desplaçar l’economia salvatge com a valor principal i situar-hi al centre la vida.”

vaga.icv conferencia

Redacció / Fotos: ICV