ICV aposta perquè Catalunya en Comú tingui més presència territorial

Imprimeix

Els ecosocialistes celebraran el 10 de març al Prat de Llobregat una Conferència Nacional per consolidar l'aposta per la confluència d'esquerres

La coordinadora nacional d’ICV, Marta Ribas, ha criticat la manca d’articulació territorial de Catalunya en Comú a les passades eleccions del 21-D i ha apostat per corregir aquesta “disfunció” amb la mirada posada a les eleccions municipals i europees. La també diputada ha assegurat que cal treballar conjuntament amb les esquerres transformadores del país per poder arrelar l’organització als municipis i, per tant, tenir una participació efectiva dels militants. Ribas ha assumit doncs que el territori no ha estat el principal protagonista en la construcció de l’espai. Així ho explica el document dels ecosocialistes que serà sotmès a votació el pròxim 10 de març al Prat de Llobregat en el marc de la Conferència Nacional. “El territori ha de ser el protagonista d’aquesta nova etapa de Catalunya en Comú. Cal arrelar l’organització arreu de Catalunya, començant des de cada localitat”, afirma el text d’ICV que se sotmetrà a votació, segons l’ACN.

El document també estableix que “sense una organització arrelada a cada localitat, es fa més complicat aconseguit un dels principals objectius que ha de tenir Catalunya en Comú, que és créixer i arribar a més persones que avui no participen en cap espai polític”. Ribas ha assegurat que “aquest” és el primer pas per encarar l’articulació territorial de Catalunya en Comú.

ribas 2

Presentació

La coordinadora nacional d’ICV ha presentat aquest divendres al matí la Conferència Nacional d’ICV sota el títol ‘Anem encara més Lluny’, que tindrà lloc el pròxim 10 de març a El Prat de Llobregat per consolidar l’aposta per la confluència entre les “esquerres transformadores”. Segons Ribas, la convenció tindrà dos objectius principals que seran “fer balanç del procés de confluència dels darrers dos anys fins ara“ i “treure conclusions i aportacions constructives que seran presentades a l’assembla de Catalunya en Comú.”

En la presentació, l’ecosocialista s’ha mostrat ferma, segons l'ACN, respecte a la voluntat que Catalunya en Comú guanyi les properes eleccions per “recosir” la societat i per avançar en l’autogovern de Catalunya. Finalment, també ha explicat que des del partit es treballarà per millorar totes les “disfuncions internes” que han existit aquest darrer any, amb la voluntat de millorar els resultats de les pròximes eleccions municipals i europees l’any 2019.

Redacció / Fotos: Arxiu