Albert Comellas no renuncia a la seva readmissió al PDeCAT

L’actual regidor espluguí no adscrit té preparada una denúncia civil “per expulsar-me del partit actuant en contra dels propis estatuts”

El ja exmembre del PDeCAT i actual regidor no adscrit a l’Ajuntament d’Esplugues de Llobregat, Albert Comellas, continua amb la seva actitud ferma de continuar endavant amb la querella que va admetre el jutjat de primera instància i instrucció número 3 d’Esplugues. Es denuncia per un presumpte delicte d’amenaces i accions capa la seva persona i una malversació de cabals públics de set membres del PDeCAT. Precisament, la formació demòcrata va anunciar fa una setmana la seva expulsió del partit.

WbGk35 5S1k6jggRpcMbROmFc31 t9CqSaxFncB0L1 mhMjvgIbK91JkK74VtLL1FyINvfcNlmPT8xa JTKew6k oSrqw530 h398 p k

Des del partit acusen Comellas de fer publicitat de la seva denúncia i de no haver lliurat l'acta de diputat després que l'hi demanessin, però per al regidor són dos "comportaments execrables: omertà i vendetta", és a dir voler silenciar-ho i després prendre represàlies per denunciar-los. A més, Comelles assegura que des del partit demòcrata es va voler que tots tinguessin accés als comptes del grup municipal per poder finançar campanyes, alguna cosa prohibida legalment i fins i tot pels estatuts de bona conducta del partit, i davant semblants acusacions va prendre diverses mesures. “Els regidors i els funcionaris estem obligats a denunciar per la via penal les temptatives de malversació de cabals públics que ens adrecin els particulars. Si no ho denunciéssim, restaríem inhabilitats per a càrrec públic”, va explicar en el Ple.

En primer lloc ho va posar en coneixement del propi partit, de l’alcaldessa i, posteriorment, durant un Ple municipal a raó de la pregunta d'una veïna que interposaria una denúncia penal "que la jutgessa ja ha acceptat tirar endavant". El regidor explica que "no toleraré que un nou partit es converteixi en una secta destructiva de la moralitat pública", ja que la refundació de l'antiga Convergència i l'elaboració dels codis de conducta havien d'acabar amb aquest tipus de pràctiques corruptes.

Readmissió
A més, Comellas ha anunciat que té també preparada una denúncia civil per expulsar-lo del partit actuant en contra dels propis estatuts sense obrir-li un expedient disciplinari abans de demanar-li l'acta de regidor. La seva intenció és tornar al partit, però a un partit “net de corrupció” i creu que si el jutjat accepta la denúncia civil podria adoptar com a mesura cautelar la seva readmissió en el partit.

IMG 0929

I és que el regidor vol depurar totes les responsabilitats possibles i ha lliurat els fons del grup municipal a l'interventor de l'Ajuntament atès que consta en les proves presentades la intenció dels set investigats de donar-li un mal ús. “Els estatuts del PDeCAT delimiten molt bé la via disciplinària per reprendre públicament i demanar l’acta a un regidor. El règim sancionador també s’aplica a tots els associats que incorrin en faltes greus. En aquesta via civil també hi sóc, com a impulsor”, explica Comellas.

L'edil confia que la jutgessa que porti el cas li doni la raó però en qualsevol cas "l'Oficina Antrifrau ha obert ja una recerca, el Tribunal de Comptes li ha donat llum verda per denunciar" i agraeix l'ajuda el Síndic de Greuges en el procés.

Redacció / Fotos: A.C- Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

El càlcul del salari de referència, com en les edicions anteriors, s'ha efectuat per a tres àmbits territorials

El salari de referència metropolità és de 1.516 euros mensuals

Les despeses relacionades amb l'habitatge (lloguer o hipoteca i factures) s'enduen el 45% del pressupost de necessitats bàsiques, mentre que el 43%…
160

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix