Adéu al govern municipal de CIU i PP a Begues

Imprimeix

L’Ajuntament de Begues viu una important crisi després de sis mesos de govern com a resultat d’un pacte entre CIU i PP i un partit independent (Tot per Begues) que, mitjançant una moció de censura, va desallotjar la força més votada a les passades eleccions del mes de maig, ICV-EUIA.

Les turbulències entre CIU i PP han derivat en la sortida dels tres regidors ‘populars’ del govern municipal després que aquests es neguessin a votar a favor del pressupost del 2012 el passat 19 de desembre.

Fonts municipals han confirmat aquest dimecres que “davant d'aquesta situació de manca de confiança i suport”, l'alcaldessa de Begues, Mercè Esteve (CIU), “ha pres la decisió de cessar del govern els tres regidors membres del PP”.

Cauen dos governs en sis mesos

A partir d’ara, el grup municipal de CIU començarà a negociar amb altres forces politiques per tal de poder aprovar els comptes del municipi per al 2012, i també per valorar una possible incorporació al seu actual govern de minoria.

En el cas que prosperin les negociacions per formar un nou equip de govern, el resultant seria el tercer en poc més de sis mesos.

Ramon Guasch (ICV-EUIA) va encapçalar la llista més votada als passats comicis, però la seva alcaldia va durar unes poques setmanes perquè una moció de censura (impulsada per CIU, PP i Tot per Begues) el va desallotjar del poder al mes de juliol.

Crítiques del PP

Des del grup municipal del PP han criticat tant la decisió de l’alcaldessa, a qui acusen d’autoritarisme, com el motiu que la va portar a apartar-los del govern: uns pressupostos que han descrit a través d'un comunicat com “un còmic de Zipi i Zape, no ajustats a la realitat i sense cap mena de sentit”.

Héctor Marín | Foto: Arxiu