Impedeixen a ERC i SiQueEsPot signar una moció per la immersió lingüística

Imprimeix

Els republicans acusen l’equip de govern de “vetar-los” i qualifiquen de fet insòlit a la història dels Plens de Sant Joan Despí que “s’hagi negat la participació en una moció

ERC-Sant Joan Despí acusa l’equip de Govern de la ciutat de “vetar” al seu grup municipal republicà i al de SantJoanSíQueEsPot, primera força de l’oposició, en la participació en la signatura de la moció a favor de la immersió lingüística, que mostrava la disconformitat amb les intencions del Govern del PP de modificar la immersió lingüística a les nostres escoles.

Els republicans assenyalen que la moció, entrada per la via d’urgència el mateix dia del Ple, fou notificada als portaveus a les 11.34, i entrada al registre de l’Ajuntament a les 13.09. El portaveu d’ERC-MES-AM, Lluís Fabrés, va respondre a la primera sol·licitud d’alcaldia a les 11.41, acceptant la urgència de la moció i demanant ser inclosos com a grup signant d’aquesta. No va haver-hi cap resposta. A les 13.09 la moció amb la signatura dels tres grups proposants fou entrada per registre per la tinent d’Alcalde Judith Riera, del PSC. A l’hora de la votació, el portaveu d’ERC-MES-AM va demanar ser inclòs a la moció com a grup signant, fet al qual l'alcalde, Antonio Poveda, es va negar, al·legant motius tècnics, “amb el silenci submís de CiU i ICV-EUiA”, segons Fabrés.

hace4dias

Fet inèdit

El regidor d’ERC recorda que mai a la història dels Plens de Sant Joan Despí “s’ha negat a un grup la participació en una moció. De fet, molt sovint en el mateix moment de les votacions, es fan esmenes, es modifiquen mocions, etc., i s’incorporen grups municipals com a grups promotors d’aquestes”. A més, des del grup municipal “es troba lamentable l’actitud del Govern, especialment de CiU i ICV-EUiA, que davant de la nostra petició, varen acotar el cap i assumir les tesis del PSC. És indignant que una qüestió tan sensible com la llengua, els grups de PSC, ICV-EUiA i CiU facin el mateix que el PP i Cs, és a dir, utilitzar la immersió lingüística amb finalitats electorals i partidistes.”

La Premsa del Baix es va posar en contacte amb el departament de comunicació de l’Ajuntament de Sant Joan Despí per oferir als grups municipals que formen el govern municipal l’oportunitat de donar la seva versió dels fets, però finalment no hem tingut resposta.

La moció es va aprovar amb el suport de PSC, SQP, ERC, ICV-EUiA i CiU, mentre que Cs i PP van votar en contra.

Redacció / Fotos: Arxiu-Aj. Sant Joan Despí